Gaziantep’te “Büyücü” Tedirginliği: Vatandaşlar Huzursuz

Gaziantep’te kendilerini büyücü ve medyum olarak tanıtan kişiler, lüks semtlerde vatandaşlardan para istiyor. Israrcı tavırlar huzursuzluk yaratıyor.

Gaziantep’te son günlerde özellikle lüks semtlerde yaşanan olaylar vatandaşları huzursuz etmeye başladı. Kendilerini “büyücü” ya da “medyum” olarak tanıtan bazı şahısların sokaklarda ve iş yerlerinin önlerinde insanlara yaklaşarak büyü yapabileceklerini iddia ettiği, bu yolla para talep edip rahatsızlık verdiği öne sürüldü.

Lüks Semtlerde Ortaya Çıkıyorlar, Vatandaşları Durduruyorlar

İddialara göre söz konusu kişiler, genellikle kalabalık ve gelir seviyesi yüksek mahalleleri tercih ediyor. Yolda yürüyen ya da iş yerinin önünde duran vatandaşların yanına giden bu şahıslar, “üzerinizde nazar var”, “işiniz bağlı”, “sorunlarınızı çözerim” gibi ifadeler kullanarak konuşma başlatıyor.

Ardından büyü yapabileceklerini söyleyen bu kişiler, yaptıkları “hizmet” karşılığında para istiyor.

Israrcı Tavırlar Rahatsızlık Yaratıyor

Gaziantep’te yaşayan birçok kişi, bu şahısların ısrarcı tutumlarından şikâyetçi. Vatandaşlar, konuşmak istemediklerini belirtmelerine rağmen peşlerinin bırakılmadığını, zaman zaman sözlü tacize varan davranışlarla karşılaştıklarını dile getiriyor.

Özellikle kadınların ve yaşlıların hedef alındığı, daha savunmasız görülen kişilere yöneldikleri ifade ediliyor.

“Korku ve Batıl İnanç Üzerinden Para Kazanıyorlar”

Mahalle sakinleri, kendilerini büyücü olarak tanıtan bu kişilerin insanların korkularını ve batıl inançlarını kullanarak kazanç sağlamaya çalıştığını söylüyor. Bazı vatandaşlar, bu kişilerin çocukların ve yaşlıların psikolojisini olumsuz etkilediğini belirterek yetkililerden önlem alınmasını istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri