Gaziantep’te yılın ilk kar yağışı etkisini gösterdi. Sabah saatlerinden itibaren başlayan karla birlikte kent genelinde beyaz örtü oluşurken, soğuk hava ve buzlanma günlük yaşamı da beraberinde etkiledi.
Gaziantep Valiliği koordinesinde Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, olası olumsuzluklara karşı ana arterlerde ve yoğun kullanılan caddelerde tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürdü. Alınan önlemler sayesinde şehir içi trafikte gün boyunca ciddi bir aksama yaşanmadı.
Buzlanma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında, valilik kararıyla motokuryelerin bir gün süreyle trafiğe çıkmasına izin verilmedi. Yetkililer, bu kararın hem kuryelerin hem de diğer sürücülerin güvenliği açısından alındığını bildirdi.
Ancak ana yolların açık tutulmasına rağmen, kaldırımlar ve ara sokaklardaki yetersiz temizlik vatandaşların tepkisini çekti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde buzlanan kaldırımlarda yürümekte zorlanan yayalar, düşme tehlikesi yaşadıklarını dile getirdi.
Birçok vatandaş, yol çalışmalarının yoğun olduğunu ancak yaya güvenliğinin geri planda kaldığını savunarak belediyelere çağrıda bulundu. Kent sakinleri, kaldırımlar ve ara sokaklar için de daha etkili tuzlama ve temizlik çalışması yapılmasını istedi.