Gaziantep Bu Fotoğrafları Konuşuyor!

Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Barajı’nda su seviyesi kritik düzeye indi – Bölgedeki tarım ve su kaynakları büyük tehlike altında.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yer alan Tahtaköprü Barajı’nda, bu yıl yaşanan aşırı kuraklık ve sıcak hava koşulları nedeniyle su seviyesi dramatik biçimde düştü. Mevsim normallerinde olması gereken doluluk oranının çok altında kalan barajda, son verilere göre su miktarı yalnızca yaklaşık %6 düzeyine geriledi.

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

Baraj, Gaziantep’in sulama açısından kritik su kaynaklarından biri olmasının yanı sıra, bölgedeki tarımsal üretimin ve yerleşimlerin suya erişiminin de bel kemiğini oluşturuyor. Su seviyesinin bu denli düşmesi, Gaziantep genelinde hem tarımsal faaliyetleri hem de yaşam kaynaklarını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Susuz kalan baraj tabanı, daha önce su altında kalan 12 000 yıllık bir yerleşim alanını da gün yüzüne çıkardı; bu durum bir yandan arkeologlar için fırsat olurken diğer yandan Gaziantep’in su yönetimi açısından alarm zillerini çaldırdı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri