Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, kent genelinde fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan açıklamada, Gaziantep’te 1184 pide ve ekmek üretim işletmesinin kayıtlı olduğu belirtilirken, yıl içinde 1038 denetim yapıldığı açıklandı.
Denetimlerde hijyen ve kalite standartlarına aykırı üretim yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 2 milyon 258 bin 218 lira idari para cezası uygulandı. Yetkililer, halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.
İl Müdürlüğü, ayrıca vatandaşların şikayet ve ihbarlarını daha hızlı değerlendirmek için yeni bir iletişim hattı oluşturdu. Vatandaşlar, “174 Alo Gıda Hattı”nın yanı sıra 530 843 52 52 numaralı WhatsApp hattı üzerinden de talep, öneri ve şikayetlerini iletebilecek.