Milli aranın takımların ritmini bozduğu bi gerçek. Gaziantep Futbol Kulübü Kayseri’de. Ev sahibi teknik adam değiştirme kralı. Küme hattında çıkış peşinde. Gaziantep’te Melih’in yokluğunda Oğün şans buldu.
Temkinli başlayıp oyunu kendi alanında kabul eden konuk ekip karşısında baskılı başladı Kayserispor. Tempo hiç yükselmedi. Gaziantep’te hızlı çıkma şansı bulamadı. Bayo bir türlü topla buluşturulamadı. Kaleciler rahat.
Didişme var, pozisyon yok. Konuk ekip duran top şanslarını da olumlu kullanamadı. Camara çalışkan, Kozlowski sahne almadı. İlk bölümün sonlarında sahanın en çalışkanı Camara’ya Bennasser’in hareketine VAR “penaltı” dedi. Maxsim iyi vurdu.
Gol sonrası ev sahibinin gayreti pozisyon üretecek düzeyde değildi. Üstelik ilk defa topla buluşan Bayo nefis pası filelerle buluşturdu.
İkinci bölüme “Gol” için hızlı başladı Kayserispor. Ama o da çok kısa sürdü. Konuk ekip skorun verdiği özgüvenle, oyun planını golsüzlük var gibi devam ettirdi. Yine kontraya bel bağladı. Fauller arttı, kartlar çoğaldı. Sakin giden oyun ikinci golün fotokopisi pozisyonunda Bayo tabelaya “Üç” yazdırdı.
Dalovic’ten üste üste hamle geldi. Burak Yılmaz’da haklı olarak rotasyon değişiklikleri yaptı. Kayserispor’un gol arzusu gerçekleşmedi. Konuk ekip ise kalan dakikalar da skorun keyfini süren bir oyuna tutundu.
Hemen tüm oyuncular verilen taktiği kusursuz uyguladı. Üçlü defans hatasız oynadı. Alkışın çoğunu hocaya yazmak gerek. Basit hataları çok yapan Zafer’mi, Mustafa’mı kararsızım. Camara; iki asist bir penaltı pozisyonu ile hücum hattını aydınlatan fener oldu.
Üç puanla yola devam. Yol uzun ama ancak umut dolu. Gelişen oyunda skorun kreması oldu.