Şimdiki jenerasyon hatırlamaz 1980'li yıllarda Dünya ve Avrupa kupası maçlarında tek gol atamadan ve sonuncu sırada bitirdiğimiz dönemler oldu.
Hatta hiç unutmam İrlanda'ya deplasmanda 2-1 mağlup olmuş ve Dobi Hasan gol atınca sevinçten havalara uçmuştuk.
Bırakın İngiltere, Almanya ve İtalya'dan fark yediğimiz dönemleri İzlanda, Norveç hatta san marino ve Faroe Adalarını bile zor yeniyorduk.
Şimdi iki maçta tam 10 gol atan bir milli takım. İspanya kazasını bir tarafa bırakırsak Bulgaristan maçının ikinci yarısı ile Gürcistan maçının ilk yarısı resmen samba ve filelere lamba yaptık.
Süpriz mi ?
Arda Güler Real Madrid, Hakan Çalhanoğlu İnter, Kenan Yıldız Juventus, Salih Dortmund, Orkun ve Kerem geçen yıl Benfica, Merih Suudi Arabistan'da.
Oysa o şerefli mağlubiyetler döneminde futbolcularımız Edirne ötesine çıkamıyordu.
Kısaca harika ve inanılmaz bir jenerasyon yakaladık. Ah bir de pivot bir santroforumuz olsaydı. Muhteşem bir takım olurduk. Bu arada dün gece oynamayan Can Uzun ileride bu takımın hem kaptanı, hem patronu, hem playmakeri olacak haberiniz olsun.
Teşekkürler çocuklar.
Teşekkürler artık bizden biri Adana'nın vergi rekortmeri Montella