Gaziantep’in yeni belası scooterlar!

Türkiye genelinde bir çok büyükşehirde “Martı” adlı internet uygulamasıyla scooter kiralama işlemleri yapılırken son günlerde Gaziantep’te tahminen 5 bin scooterin bulunduğu ve bunların trafikte kazaya sebeb olduğu, bu nedenle yasaklanması gerektiği gündeme geldi.

Son olarak önceki akşam bir aracın iki scootere çarpması ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza sonrasında scooterlerin kazaya sebep oldukları gündeme geldi. Bunun yanı sıra scooterları kiralama işlerinde de saatlik uygulaması yapıldığı ve bunların Gaziantep gibi Suriyeliler ile birlikte 3 milyon nüfusa sahip şehirlerde trafikte büyük sıkıntılara neden olduğu görülüyor.

GAZİANTEP’TE KAÇ SCOOTER VAR
Gaziantep’te Martı uygulamasına bağlı yaklaşık 4 bin scooter olurken, bununla birlikte vatandaşlarında kendilerine ait olan scooterlarla birlikte bu sayının 5 bine ulaştığı ifade edildi. Her geçen gün scooter sayısının artması şehir trafiğinde sıkıntıları artırırken kazalara da neden olduğu kaydedildi.

MARTI GAZİANTEP’TE ÇOK YAYGIN
Gaziantep’teki scooterlerin çoğunluğunda Martı uygulaması olması nedeniyle ençok kazalara bu scooterlerin sebeb olduğu ve bu nedenle devam edilecekse bile denetimlerin artılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri