Gaziantep'te 1 yumurta 2 lirayı geçti! Gaziantep'te bir market 1.60 TL. olan yumurta bir başka markette 2.10 TL. Vatandaş'ın Yumurta fiyatı ŞAŞKINLIĞI

Gaziantep'te marketler arasında yumurtada fiyat farklılığı vatandaşı şaşırtıyor...Bir yılda yüzde 200 zamlanan yumurtaya yeni zamlar yolda. Büyük boy yumurtanın adet fiyatı toptanda 1 lira 60 kuruşu geçerken, bazı marketlerde 2 liranın üzerine çıktı. 5 yılda yumurtanın fiyatı yüzde 630 arttı.

Yumurta Üreticileri, Ürünleri ve Sanayicileri Derneği'nden yapılan açıklamada, yumurta zammına karşı acil bir eylem planı oluşturulması gerektiğini belirtilerek, ''Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabileceği'' uyarısında bulunuldu.  Açıklamada, artan girdi maliyetleri ve piyasadaki belirsizlik sebebiyle yumurta fiyatlarında zammın ''kaçınılmaz'' olduğunu ifade etti. Küçük üreticinin dayanma gücü kalmadığını vurgulayan Akman ''Yumurta fiyatları artacaktır. Aksi düşünülürse yumurtadaki enflasyon daha yüksek olur'' denildi.

5 YILDA GELEN ZAM YÜZDE 630

2017’de yani sadece 5 yıl önce yem fiyatlarının artışı ile büyük zam gören yumurtanın fiyatı 22 kuruşa çıkmıştı. Bugün ise zam olasılığı yükselen yumurtada güncel fiyat KDV’siz 1 lira 60 kuruş’a geldi. Sadece 5 yılda bir adet yumurtanın fiyatı yüzde 630 artış kaydetti.

Kendilerini ucuzluk marketi olarak konumlandıran zincirlerin fiyatları ise şöyle:

A Market: 1 Adet L Boy Yumurta Fiyatı: 0,60 TL
B Market: 1 Adet L Boy Yumurta Fiyatı: 1,20 TL
C Market: 1 Adet L Boy Yumurta Fiyatı: 1,34 TL
D Market: 1 Adet L Boy Yumurta Fiyatı: 2,10 TL
E Market: 1 Adet L Boy Yumurta Fiyatı: 1,31 TL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri