Yerli malı haftası bu sene bir başka kutlanıyor

Bildiğiniz gibi her yıl okullarımızda yerli malı haftası kutlanır; etkinlikler düzenlenir,öğrenciler sınıflarına ülkemizde yetişen meyvelerden, yemişlerden götürürler, birbirleriyle paylaşırlar.Ama bu sene Gaziantep'te Özel Masal Vadisi Anaokulu öğrencilerinden Abdullah Tansel bu geleneğin dışına çıkarak okuluna dünyanın hayranlıkla konuştuğu yerli insansız hava aracımızın (İHA) maketini götürdü.

 

Abdullah'ın velisi Manolya Hanım,"Oğlum uçaklara çok meraklı ve geçen sene şehrimizde düzenlenen Teknofest'ten çok etkilendi, bizim de aklımıza yerli malı haftasında sergilemesi için havacılık yarışında memleketimize çağ atlatan İHA larımız geldi ve beraber kartondan bir İHA maketi yaptık.

Her sene çocuklarımız yerli malı haftasını kutlar ve bu bir ulusal bilinç etkinliğinden çok kermes havasında geçer ama Abdullah ve arkadaşları bu seneki yerli malı haftasını unutmayacak ve belki de geleceğin mühendislerinden olarak memlekete faydaları dokunacak.Artık çocuklarımıza yerli malı olarakileri teknoloji ürünlerimizi de tanıtmalı ve ufuklarını açmalıyız, çünkü onlar yeni ve güçlü Türkiye'yi inşaa edecek nesil olacaklar inşallah."diye konuştu.

 

Abdullah'ın sınıf öğretmeni Derya Belkıran ise;"İHA maketini görünce çok şaşırdık ve gururlandık,işte bizim öğrencimiz böyle olur dedik. Bilinçli çocuklar yetiştirmek için okul ve aile birlikte yol almalıdır, öğretmenlere destek olan velilere teşekkür ederiz."dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri