FLAŞ HABER:Gaziantep Büyükşehir'in İhale Yasağı getirdiği İmam Hatipli Kim?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Önder İmam Hatipliler Derneği eski yöneticisi Fatih Başcı’ya ait şirketi bir yıl süreyle, “tüm ihalelerden” yasakladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şikayeti üzerine, ERB Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni, üstlendiği ihalenin gereklerini yerine getirmediği için, bir yıl süreyle tüm kamu ihalelerinden yasakladı. Resmi Gazete’de yayınlanan duyuruya göre yasaklama, 2020/630386 Kayıt Numaralı ihale nedeniyle verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık 2020 tarihinde, “İbrahimli Kent Parkı Çevre Düzenleme Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenlemiş, ihaleyi tek teklif sahibi ERB Yapı firması 24 milyon 398 bin 147 TL’ye almıştı. İhale sözleşmesine göre söz konusu işin, 29 Ocak 2022 tarihine kadar tamamlanması gerekiyordu. Bir yılda tamamlanması gereken işle ilgili çok az bir imalat yapılmış durumda. Belediye söz konusu parkın projesini, 2018 yılında 205 bin TL’ye hazırlatmıştı.

İLK İHALE İPTAL EDİLDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, söz konusu “İbrahimli Kent Parkı Çevre Düzenleme” işi için ilk ihaleyi 19 Ekim 2020 tarihinde yapmıştı. Ancak Belediye bu ihaleyi, “Yeterli rekabet ortamı oluşmaması” gerekçesiyle, 17 Kasım 2020 tarihinde iptal etmişti. Aralarında ERB Yapı’nın da bulunduğu 4 firma ihaleye teklif vermiş, ERB’nin ilk ihaledeki teklifi 17 milyon 718 bin 147 TL olmuştu. İlk ihalenin iptal edilmesinin ardından yapılan ikinci ihaleye ERB bu kez 24 milyon 398 bin 147 TL teklif vermiş ve ihaleyi almıştı. Bir ay sonra tekrarlanan ikinci ihaleye 6 milyon 680 TL daha fazla teklif veren ERB’nin ihaleyi almış olması, yapılan haberlerin konusunu oluşturmuştu.

TARTIŞMA KONUSU OLDU

İkinci kez düzenlenen ihaleyi alan, ERB Yapı firmasının sahibi Fatih Başcı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olduğu iddiası gazete haberlerine yansımıştı. Ancak Bilal Erdoğan’ın avukatı bu haberleri yalanlamış, Bilal Erdoğan'ın Fatih Başcı’yı tanımadığını savunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri