Ak Parti Gaziantep hariç, CHP-MHP-İyi Parti çorap değişir gibi il başkanı değiştirdi

İyi Parti İl Başkanı Avukat Oğuz Hocaoğlu’nun istifasından sonra Gaziantep’te partilerin son 10 ve 20 yılında “Çorap değiştirir gibi” il başkanı değiştirdiği ve Ak Parti’nin de son 20 yılda 3 il başkanı değiştirerek, “istikrarlı” bir yol çizdiği ifade edildi.

AK PARTİ GAZİANTEP’TE SON 20 YILDA 3 İL BAŞKANI

2001 yılında kurulan Ak Parti’nin Gaziantep kurucu il başkanlığını Ahmet Uzer yaparken ardından Ökkeş Eruslu ve son 7 yıldan buyana da Eyüp Özkeçeci’nin il başkanlığı halen devam ettiği belirtildi.

GAZİANTEP’TE EN ÇOK İL BAŞKANI DEĞİŞTİREN CHP

CHP Gaziantep İl Başkanlığı son 10 yılda en çok il başkanı değiştiren partiler arasında olurken şu ana kadar Nöfel Küllük, Ali Peri, Hasan Öztürkmen, Nesrin Tuncel, Melih Meriç, Hayri Sucu, Lütfü Demir ve son olarakta atama yoluyla Neşet Uçar getirildi. Böylece Gaziantep CHP il başkanı değiştirmede rekor görünüyor.

MHP’DE EN ÇOK DEĞİŞTİRENLER ARASINDA

MHP Gaziantep İl başkanlığını son 10 yılda CHP gibi en çok il başkanı değiştiren partiler arasında bulunurken, Tayfun Aygın, Mustafa Erzin, Mehmet Yıldırım, Mehmet Doğan, Muhittin Taşdoğan, Muzaffer Çelik ve 4 ay önce seçilen Cahit Çıkmaz’ın da görev yaptığı belirtildi.

İYİ PARTİ 4 YIL 3 İL BAŞKANI DEĞİŞTİ

İy Parti Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde kurulduktan sonra Gaziantep İl Başkanlığına İzzet Şahin, daha sonra Serkan Karakuş ve üç gün önce istifa eden Oğuz Hocaoğlu’da üçüncü il başkanı oldu. İyi Parti Gaziantep il başkanlığı için de kimin atanacağı merakla bekleniyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri