Yıl sonunda yıkılacak!

Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılması planlanan Gaziantep Valilik Binası için beklenen çürük raporunun sonunda alındığı öğrenildi. Çürük raporunun alınmasının ardından Valilik binasının yıkımının yıl sonunda yapılacağı ileri sürüldü.

Türkiye’nin en çirkin Valilik Binası olarak nitelendirilen Gaziantep Valilik Binası, Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılacak. Yıkım öncesi defalarca kez çürük raporu alınan Valilik Binası için sonunda karar verildi. Valilik binasında yapılan incelemelerin ardından hizmet binasının çürük olduğu ve bu yönde çürük raporu düzenlendiği öğrenildi.

BUTİK VALİLİK!

Valilik Binasında yıkım kararı alınması sonrası kurumlar, taşınacak. Kurumlar, Yeni Adliye Binasının yakınlarında yer alan yeni yapılan okullarda geçici olarak hizmet vermesi bekleniyor. Kent merkezinde bulunan Valilik Binası ile ilgili yıkıma ise yıl sonunda başlanacağı öğrenildi. Karayolları arazisinde inşa edilecek olan Butik Valilik Binasının yapım işi bitene kadar ise Gaziantep Valiliği Makamının Eski Adliye Binasına taşınacağı ileri sürüldü.

YIKIM KARARINA TEPKİLER DE DEVAM EDİYOR

Valilik kaynaklarında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Valilik Binasının yıkım kararına tepkiler devam ediyor. STK’lar ve kent sakinleri, böylesi bir kriz döneminde Valilik Binasının yıkılması ve kurumların farklı yerlere taşınmasının israf olacağı konusunda hemfikir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri