GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi 2021-2022 eğitim öğretim dönemine hazır

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Spor Bilimleri Fakültesi hakkında açıklamalarda bulundu. Özaydın, yenilenen yüzüyle Spor Bilimleri Fakültesi hizmet vermeye başladığını söyledi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Spor Bilimleri Fakültemiz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde 206, Antrenörlük Eğitimi Bölümünde 193 ve Spor Yöneticiliği Bölümünde ise 161 öğrencisi ile 2021-2022 eğitim öğretim yılı için yüz yüze eğitime hazır. Ayrıca Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında 81, Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalında 5, Sosyal Bilimler Enstitüsü Spor Yöneticiliği Anabilim Dalında 5 öğrenciye yüksek lisans eğitimi verirken yine Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında 18 öğrenciye Doktora eğitimi vermektedir” dedi.

ZENGİN BİR SPOR TESİSİ
Rektör Özaydın, “Fakültemiz güçlü akademik kadrosunun yanında tesis açısında da bölge üniversiteleri arasında oldukça zengin spor tesisine sahiptir. Fakültemiz Spor bilimleri alanında akademik ve bilimsel faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.
Üniversitemiz için oldukça önemli olan spor bilimleri fakültemizin öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmesi amacı ile fiziksel olanaklarını bu yıl içerisinde iyileştirerek açık yüzme havuzumuzu yeniledik, fakültemiz çevresinde 9165 m2 alanın peyzaj çalışmasını gerçekleştirdik. Yine öğrencilerimize daha kaliteli ve güzel hizmet verebilmesi amacıyla kafeterya binasını hizmete aldık.
Üniversitemizin gelişimi, dışa açılımı ve sosyal alanda şehir ile bütünleşmesi açısından oldukça önemsediğimiz spor bilimleri fakültemizi her açıdan hem ulusal hem de uluslararası alanda güçlendirmek ve desteklemek amacı ile 2022 yılı yatırım programı içerisinde toplamda 65 dönüm arazi üzerine kurulacak Spor Köyü projemizle desteklemeyi kararlaştırdık. Spor Köyü Projesi Kapsamında 2 adet Futbol Sahası, 1 adet Geleneksel Spor tesisi, 1 adet okçuluk tekkesi, 1 adet sporcu performans ve ölçüm merkezi, 1 adet jimnastik salonu, 1 adet judo ve yakın savunma sporları salonu yapılması için proje safahatını tamamlamış bulunmaktayız” diye konuştu.


20 DÖNÜM ARAZİYE BÜYÜK YATIRIM
Özaydın, “Ayrıca şehrimizde tüm engelli kardeşlerimizin ihtiyacına cevap verebilecek 20 dönüm arazi üzerine Terapatik rekreasyon merkezi ile yine üniversitemiz orman alanı içerisinde 20 adet Bungalov evler yaparak doğa ve kamp eğitim merkezimizin faaliyete alınması kararlaştırılmıştır.
İnsan sağlığını ve mutluluğunu temel alan yöneticilik anlayışı ile gençlerimize ve toplumumuza hizmet birinci önceliğimizdir.
 Yeni akademik yılda bizi tercih eden genç kardeşlerimiz başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri