Joe Biden ABD'nin 46'ncı Başkanı olarak göreve başladı...Joe Biden sworn in as 46th president of the United States

ABD'den son dakika haberleri peş peşe geliyor... Geçen yıl 3 Kasım'da gerçekleştirilen seçimleri kazanarak görevdeki Donald Trump'ı mağlup edip 46'ncı ABD Başkanı seçilen Joe Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris, az önce yeminlerini etti. Bu yılki tören corona virüsü (koronavirüs) ve 6 Ocak'taki kanlı Kongre baskını nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında düzenliyor. ABD'nin yeni lideri Biden, yemin töreni öncesi Twitter hesabından "Amerika'da yeni bir gün" mesajı paylaştı. Öte yandan yemin töreni ö

Çok güçlü bir ortak olacağız barış için, ilerleme ve güvenlik için. Başkan olarak yapacağım ilk şey, size bana katılmayı önermek olacak.

19:46 ABD'DE YENİ DÖNEM

Joe Biden ABD Yüksek Mahkemesi Başkanı huzurunda yemin ederek görevine resmen başladı. Başkan, Anayasa'da da yer alan şu yemin metnini tekrarladı: "ABD’nin başkanlık görevini sadakatle yürüteceğime ve elimden gelenin en iyisini yaparak ABD Anayasasını muhafaza edeceğime, koruyacağıma ve savunacağıma yemin ederim."

19:43 JENIFFER LOPEZ SAHNEDE

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yemin metnini okumasının ardından ünlü sanatçı Jennifer Lopez, şarkı söyledi.Lopez, Woody Guthrie'nin efsaneleşmiş şarkısı 'This Land is Your Land"i seslendirdi.

19:42 ABD BAŞKAN YARDIMCISI KAMALA HARRIS YEMİN ETTİ

ABD'nin ilk kadın ve siyah Başkan Yardımcısı Kamala Harris yemin metnini okudu.

19:36 LADY GAGA SAHNEYE ÇIKTI

Lady Gaga ABD Milli Marşı'nı okudu.

19:35 MOR RENK DİKKATLERDEN KAÇMADI

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve çok sayıda üst düzey yetkilinin tören için mor renk ağırlıklı elbiseler giymesi dikkatlerden kaçmadı. Mavi ve Kırmızı renklerin bir birleşimi olan Mor renk ABD'de Demokratların sembolü olarak görülüyor. Uzmanlar bu jestin işbirliği çağrılarını yansıttığını belirtti.

19:25 YEMİN TÖRENİ BAŞLADI

Senatör Amy Klobuchar, Joe Biden'ın yemin töreni toplantısını başlattı.

19.00 VE PENCE KONGRE'YE GELDİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence,Beyaz Saray'dan ayrılan ve Andrews Havaüssü'nde bir veda konuşması yapan Başkan Donald Trump'ın yanında değildi. Pence ve eşi, az önce Joe Biden'ın yemin törenine geldi.

18:50 HARRIS'E EŞLİK EDEN KAHRAMAN

6 Ocak'taki kanlı Kongre baskınında Trump yanlısı güruhu Senato odalarından uzaklaştırdığı için "kahraman" olarak görülen polis memuru Eugene Goodman, yemin töreni sırasında Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e eşlik ediyor.

18.45 BIDEN'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Joe Biden, Twitter hesabından bir paylaşım daha yaptı. Yeni ABD lideri olmak için dakikalar sayan Biden, eşine yönelik "Seni seviyorum Jill ve önümüzdeki bu yolculukta benimle birlikte olduğun için daha müteşekkir olamazdım" ifadelerini kullandı.

18.35 ESKİ BAŞKANLAR TÖRENDE

Eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton ile eski 'first lady'ler Michele Obama ve Hilary Clinton, Joe Biden'in yemin törenine katılmak için Kongre binasına geldiler. Eski başkan George Bush ve eşi Laura Bush da törene katılacak. Biden, Obama yönetiminde başkan yardımcısı görevindeydi...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri