Son dakika Gaziantep'te rahatlık kaosu!

Gaziantep son açıklanan illere göre haftalık vaka sayısı haritasında 100 binde 36.35 vaka sayısı ile sarı renkte orta riskli iller arasında yer alıyor.

Gaziantep son açıklanan illere göre haftalık vaka sayısı haritasında 20-26 şubat 2021 tarihleri arasında 100 binde 36.35 vaka sayısı ile sarı renkte orta riskli iller arasında yer aldı. Kısıtlamaların kalkması ile Gaziantep'te 02 Mart 2021 tarihindeki caddelerdeki insan yoğunluğu korkuttu.

Vali Gül uyardı;Lütfen dikkat...

Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Lütfen Dikkat' diyerek uyarıda bulunmuştu. Vali Gül açıklamasında;
“Aylardır küçük esnafımız sıkıntı çekiyor. İl bazlı tedbirlerle kısmen rahatlık sağlandı.
Bu tablonun muhafaza edilmesi, daha iyiye gitmesi için hepimiz biraz daha dikkatli olalım.
Kısıtlamalar vaka artışlarına paralel olarak haftalık artacak ya da azalacak.
Lütfen dikkat...” demişti.

Millet çarşıya akın etti

Kontrollü normalleşmeler ile beraber hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kalkan şehirlerden olan Gaziantepliler Cadde, sokak ve çarşılara akın etti.
Oluşan kalabalıkta ise maske kuralına bazı vatandaşların uymadığı gözlemlenirken, sosyal mesafe kuralı ise adeta hiçe sayıldı.
Öte yandan kentte son 24 saatte yapılan denetimlerde ise, kuralları ihlalden eden 334, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 160 şahsa idari yaptırım uygulandığı belirtildi.

Gaziantep orta riskli iller arasında yer alıyor

RESTORAN VE KAFELER
07.00 - 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak, açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde,%50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak, mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek.

Yeme-içme yerleri 19:00 -21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00 - 24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek.
Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

GTO Başkanı Yıldırım; 'Risk devam ediyor'

Kabalıkların devam etmesi ve kurallara uyulmaması halinde Gaziantep'in yüksek riskli iller sınıfına gireceği ve serbest bırakılan bir takım faaliyetlerin kısıtlanabileceğini dile getiren GTO Başkanı Tuncay Yıldırım; ' Kısıtlamaların büyük ölçüde kaklması hastalık riskinin bittiği anlamına gelmiyor ' dedi.
Yıldırım şöyle devam etti; 'Virüs ile mücadelenin hala devam ettiğini unutmayalım. İşletmelerimizde ve sosyal yaşamımızda kontrolü elden bırakmayalım ki güzel günlere beraber kavuşalım.'

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri