72 terörist etkisiz hale getirildi

72 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Komando ve JÖH birliklerinin düzenlediği terör operasyonlarında 72 teröristi etkisiz hale getirdiği ve çok sayıda sığınağı imha ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,JandarmaKomando ve JandarmaÖzel Harekat(JÖH) birliklerinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütünün barınma alanlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 72 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdiği ve çok sayıda sığınağın da imha edildiği belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle;

Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri -30 dereceye varan soğuklar ve sert kış koşullarına rağmen düzenlediği operasyonlar ile terör örgütünün kırsal alandaki kış üstlenmesini sekteye uğrattı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütünün barınma alanlarına yönelik düzenlenen 10 bin 659 operasyonda, 72 terörist etkisiz hale getirilirken çok sayıda sığınak da imha edildi. Bu sığınaklardaki mühimmat ve yaşam malzemelerine ise el konuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi.

HAKURK'TAKİ ÇATIŞMADA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Edinilen bilgiye göre, Hakurk bölgesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağladı. Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon birliklerinin çatışma bölgesindeki aramalarında 2 kalaşnikof tüfek ile bunlara ait 5 şarjör, doçka ağır makinalı silaha ait namlu ve mühimmat, 82 milimetrelik havan, av tüfeği, keskin nişancı dürbünü, 2 el bombası, 9 uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı sistemi ele geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri