Gaziantep'te bulaşıcı hastalıkta son bir ayda nasıl değişim oldu? İşte harita

Gaziantep’in koronavirüs risk haritasına bakıldığında neredeyse her bölge maviye dönüşmüş durumda. Bu, Gaziantep’teki vakaların düşüş hızının devam ettiğini gösteriyor.

Gaziantep’in koronavirüs risk haritası, kasım ayının sonlarına doğru tamamen kırmızıydı. Bu dönemden sonra İl Sağlık Müdürlüğü'nün, filyasyon ekiplerinin yoğun mücadelesi, alınan yeni tedbirler ve özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisiyle haritanın rengi maviye dönüşmüş durumda.

İŞTE İKİ HARİTANIN KARŞILAŞTIRMASI



YILBAŞI ÖNCESİ KORKUTAN GÖRÜNTÜLER

Gaziantep'te yılbaşında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde vatandaşlar şehir merkezinde yoğunluk oluşturdu. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Gaziantep’te cadde ve sokaklarda yaşanan yoğunluk korkuttu. Denetimlere aralık vermeyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin en yoğun cadde ve sokaklarında maske ve sosyal mesafe denetimi gerçekleştirdi. Temennimiz bu yoğunluğun yeni vakalara neden olmaması yönünde.

GAZİANTEP SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE 38 YENİ AMBULANS

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep’e gönderilen 3’ü yeni doğan, 35’i genel acil olmak üzere toplam 38 yeni ambulans yapılan teslim töreni ile hizmete alındı. Kentteki sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere teslimi yapılan 3’ü yeni doğan, 35’i de genel acil olmak üzere toplam 38 adet tam donanımlı, yüksek teknolojili yerli ambulans gerçekleştirilen törenle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri