GAZİANTEP'TE TERÖR ve uyuşturucu OPERASYONU! ŞANLIURFA VE GAZİANTEP Çifte operasyon

Gaziantep'i çok iyi tanıyan eski Gaziantep Valisi ve şimdiki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya teröre yönelik Şanlıurfa merkezli operasyonun Gaziantep'te de aynı şekilde yapıldığını belirterek çifte operasyonla terörün kökünü kazımaya devam edeceklerini belirtti.

MİT ve Emniyet Teşkilatı, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Şanlıurfa merkezli 18 ilde 'Uyuyan Hücre' operasyonu başlattı. “kahramanlar” operasyonları kapsamında; Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın’da çok sayıda gözaltı var.


Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün istihbarat yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik yaklaşık 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye içerisinde çalışma yürüttü.

ÖRGÜTÜN İÇİNE SIZILDI

Saha ajanlarının örgütün istihbarat yapılarına sızması neticesinde örgüte çalıştığı tespit edilen şahıslar yakın takibe alındı ve eş zamanlı operasyon başlatılması amacıyla Emniyet birimleri ile koordineli çalışıldı.

18 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla Şanlıurfa merkezli 18 ilde (Şanlıurfa, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Denizli, Konya, Kayseri, Batman, Isparta, Balıkesir, Şırnak, Kocaeli ve Amasya) eş zamanlı olarak operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında 90’a yakın kişi gözaltına alındığı belirtildi.

KAHRAMANLAR OPERASYONU BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde, 13 bin 440 güvenlik personelinin katılımıyla 466 terörle mücadele operasyonunun yürütüldüğünü duyurdu.

Bakan Yerlikaya, terör örgütüne yönelik tüm Türkiye’de başlatılan “Kahramanlar” operasyonları kapsamında; Mersin, Van, Şanlıurfa, Mardin ve Aydın’da 12 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

AYNI ANDA 466 OPERASYON

Aziz milletimiz bilmesini isterim ki: teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.

Şu an Türkiye genelinde kırsal alanda 03 Ekim 2023 saat 08.30 itibariyle; terörle mücadele kapsamında, 8 orta çaplı, 458 küçük çaplı, 466 operasyon yapılmaktadır.

Bu operasyonlara; JÖH, J. Komando ve Güvenlik Korucusundan oluşan

960 tim ve toplam 13 bin 440 kahraman vatan evladı katılmaktadır.

Operasyonlara katılan MİT, Emniyet ve Jandarmamızın her birini alınlarından öpüyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

  • BTÖ’YE YÖNELİK TÜM TÜRKİYE’DE BAŞLATILAN “KAHRAMANLAR” OPERASYONLARI KAPSAMINDA; MERSİN, VAN, ŞANLIURFA, MARDİN VE AYDIN’DA ŞÜPHELİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ YAKALANDI️
  • BTÖ’NÜN İSTİHBARAT YAPILANMASINA YÖNELİK ŞANLIURFA MERKEZLİ MARDİN, DİYARBAKIR, GAZİANTEP, MERSİN, ŞIRNAK,…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri