Kuru Fasulyeyi Bir De Bu Tarif İle Deneyin! Tam Ölçülü, Parmak Yedirten Kuru Fasulye Tarifi!

Herkesin damak zevki farklı olsa da “Kuru fasulye” denince akan sular durur. Ülkemizin eşsiz topraklarında yetişen, doyurucu olduğu kadar da besleyici olan kuru fasulye, hemen hemen herkesin en sevdiği yemekler arasında gelir. Peki, doğru kuru fasulye yemeği nasıl yapılır, işin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…

Kuru fasulye, Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birisidir. Hemen hemen herkesin damak zevkine hitap eden lezzeti, yüksek besleyici içeriği, düdüklü tencerede hızla tüketime hazır hale gelmesi ve daha pek çok özelliği sayesinde sofraların vazgeçilmez yemeklerinden birisi olarak öne çıkar. Ancak kuru fasulyenin herkesin elinden yenmeyeceği bilinen bir gerçektir.

Kuru fasulye hazırlamak her ne kadar kolay gözükse de lezzetli bir kuru fasulye hazırlamak için dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları vardır. Kuru fasulyenin dağılmaması, yeterli miktarda su ile pişmesi, salçasının dozu, içerisine biber girip girmeyeceği ve daha pek çok önemli ayrıntı, bu yemeği rezil de edebilir vezir de. Peki, kuru fasulye hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tam ölçülü kuru fasulye reçetesinde hangi ayrıntılar bulunur?

KURU FASULYE MALZEMELERİ

Damak çatlatan kuru fasulye hazırlayabilmek için malzemelerin ölçüsünün doğru olması gerekir. Fazla su ilave edilmesi kuru fasulyeli çorbayı anımsatabilir. Bu noktada hem kuru fasulyenin ölçüsü hem de suyun ölçüsü lezzetli bir yemeğin hazırlanması açısından oldukça önemlidir.

Kuru fasulye yemeği için gereken malzemeler, şu şekildedir:

  • 2 tane kuru soğan
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Sucuk
  • Tuz
  • Su

İYİ KURU FASULYE NASIL PİŞİRİLİR?

Kuru fasulye pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası, fasulyelerin mümkün olduğu kadar önceden ıslatılmasıdır. Islatma uygulaması, fasulyenin çok daha kısa süre içerisinde pişmesini sağlayacaktır. Bunun dışında fasulye pişirmek için tercih edilecek olan tencerenin geniş olması da pişirme aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktaları arasında yer alır.

Fasulye pişirirken ayçiçek yağına bir miktar tereyağının eklenmesi hem lezzeti artırır hem de fasulyelerin daha çabuk pişmesini sağlar. Ayrıca çay kaşığının ucu ile eklenecek olan karbonat da lezzetti artırdığı gibi pişme süresini de kısaltacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri