Karar Açıklandı! Faiz Oranı Yüzde 4 Seviyesine Çıktı!

İngiltere Merkez Bankası beklenen faiz oranını açıkladı. Açıklanan faiz oranını, son on beş yılın en yüksek faiz kararı oldu. İşte detaylar...

İngiltere Merkez Bakası tarafından açıklanacak faiz oranları için ekonomistlerin beklentisi, faizin 50 baz puan artışla yüzde 3,5 seviyesinden yüzde 4’ çıkartılması yönünde idi. İngiltere Merkez Bankası’nın kararı da bu yönde oldu. İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde 4 seviyesine çıkarttı ve uygulanan faiz son on beş yılın en yükse seviyesine ulaştı. Açıklanan karar metninde, enflasyon riskinin ciddi düzeyde yukarı yöne evrildiği mesajı verildi. Ayrıca bu metinde, kalıcı enflasyonun daha fazla sıkılaştırma gerektirebileceği de ifade edildi.

DAHA FAZLA SIKILAŞTIRMA GEREKEBİLİR

İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan faiz oranı açıklamalarının ardından, açıklanan karar metnine bazı önemli noktalara değinildi. Bu noktalardan biri, kalıcı enflasyonun daha fazla sıkılaştırma gerektirebileceği yönündeki ifadeydi. Diğer yandan karar metninde, enflasyon riskinin ciddi düzeyde yukarı yönde bir ilerleme kaydettiği ifade edildi. İngiltere Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz oranı, ekonomistlerin beklentileri ile aynı yönde oldu.

7 ÜYE OY KULLANDI

İngiltere Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz oranı için Para Politika Kurulu’nda oylama yapıldı. Dokuz üyeye sahip olan Para Politika Kurulu’nda oylama yapılırken, yedi üye faizlerin 50 baz puan arttırılması yönünde oy verdi. Yedi üyenin faizlerin elli baz puan arttırılması yönünde oy vermesinin yanı sıra, Para Politik Kurulu iki üye ise, faizlerin sabit tutulması yönünde oy kullandı.

FAİZ 50 BAZ PUAN ARTTI

Para Politika Kurulu üyelerinin oylamaları sonucu kararlaştırılan faiz oranlarında, yedi üye faiz oranlarının 50 baz puan arttırılması yönünde oy kullandı. Para Politika Kurulu’nda yer alan diğer iki üye ise, faiz oranlarının sabit tutulması gerektiğini ifade etti ve oylarını bu yönde kullandı. İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre faiz oranı arttırıldı ve yüzde 4 seviyesine geldi. Açıklanan bu faiz oranın ise, son on beş yılın en yüksek seviyesi olduğu ifade edildi. Son artış ile birlikte 2021 yılının aralık ayından itibaren onuncu faiz artışı yaşanmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri