Gaziantep'te Yardıma İhtiyacı Olanlar Dikkat! Şehitkamil Belediyesi Yardımları İçin Şartlar Belli Oldu!

Gaziantep’te ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere Şehitkamil Belediyesi’nden sosyal yardım yapılıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin gıda ve nakit para yardımına başvuru şartları açıklandı…

Gaziantep’te muhtaç durumda olan ailelere ve kişilere yardım eden devlet kurumları önemli destekler sağlıyor. Geçen sene olduğu gibi 2023 yılında da Gaziantep’teki ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım yapılacak. Özellikle kış aylarında kömür ve odun gibi yakacak yardımı yapan belediyeden gıda ve nakit para desteği de alınabiliyor. Şehitkamil Belediyesi’nin bu sosyal yardımlarından yararlanmak için gerekli başvuru şartları açıklandı.

Kimler Belediyeden Nakit Para Desteği Alabilir?

Gaziantep’te yaşayan ve herhangi bir sigortalı işi olmayan vatandaşlara muhtaçlık durumuna göre çeşitli sosyal destekler sağlanıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin gıda, erzak, kömür ve nakit para yardımlarından yararlanmak isteyenlerde aranan başvuru şartları belli oldu. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan Gaziantepliler, istenen belgeleri eksiksiz biçimde belediyeye teslim ederek nakit para desteği alabiliyor.

Şehitkamil Belediyesi’ne nakit para yardımı dahil olmak üzere tüm sosyal yardım hizmetleri için başvuru yapacakların dikkat etmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Başvuru tarihlerini kaçırmamak ve belediyeye verilen belgelerde iletişim bilgilerinin güncel olmasına mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Başvuru sürecini takip eden ve gerçekten yardıma muhtaç olan kişilerin Şehitkamil Belediyesi’ne başvurması durumunda nakit para desteğinden yararlanmak mümkün oluyor.

Şehitkamil Belediyesi Yardımı Başvuru Sorgulama

Dar gelirli ailelere yönelik başlatılan sosyal yardımlar Şehitkamil Belediyesi’nin resmi binasına şahsen başvuru yapanlara veriliyor. Ekipler başvuru sahibinin maddi durumunu, sigortalı işte çalışıp çalışmadığını ve aylık gelirini hesaplayarak hak sahipliği kararı veriyor. Şehitkamil Belediyesi dışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sosyal yardım alan Gaziantepliler ise başvurularını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri