Borcu Olanlar Dikkat! Borç Yapılandırma Paketi Detayları Paylaşıldı!

Borç yapılandırma paketiyle alakalı detaylar resmen açıklandı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre öncekilerin aksine 36 ay değil 48 ay olarak belirlendi. Eğer borç peşin ödenirse de indirim olacak! İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den borç yapılandırma paketinin detayları geldi. İzmir’de iş dünyasına seslenen Bakan Nebati konuya dair açıklama yaptı.

Yapılan açıklama yöre önceki borçların yapılandırmalarındaki üst sınır 36 aydan 48 aya çıkartılmış oldu. Vadenin uzatıldığını söyleyen Bakan Nebati, bu teklifte en önemli değişikliğin taksit ödeme sürelerinin olduğunu söyledi. 4 seneye yani 48 aya çıkartıldı dedi.

PEŞİN ÖDEMEYE İNDİRİM VAR

 Borç yapılandırmada süre uzatılırken ödemelerini kısa zamanda yapmak isteyenlere de avantajlı bir durum sağlanacak. Bakan Nebati, yapılandırılan borçların eğer peşin ödemesi yapılırsa zaten küçük oranlar uygulayarak hesaplaması yapılan yurt içi ÜFE tutarının %90’ınını almayacağız. Ya da yapılandırılan borç eğer idari para cezası ise asıl alacaktan %25 oranında indirim yapacağız, ifadelerini kullandı.

Teklifle vergi ve pirim borçları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcun da cezaları kalkacak.

Tutarı toplam 2 bin TL’yi geçmeyen borçlar tamamen silinecek. Ayrıca vergi daireleri de bu borçlar sebebiyle takip de yapmayacaktır.

TÜM BORÇLAR İÇİN

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu borç yapılandırılmasıyla beraber kanunda vergi dairesinde ödenmesi gereken hangi tür borç olursa olsun yapılandırılmaya gidilecektir. Sadece bir tane istisnamız olacak o da geçen 2022 senesi için ödenmesi gerekli olan geçici vergilerdir. Davalı olan vergi ve pirim dosyalarındaki çelişkileri bitirecek ödeme imkanı getiriyoruz, ifadelerini kullandı.

Bununla beraber diğer yapılandırmalarda kapsama alınmayan idari para cezaları da bu kapsamın içinde olacağı açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri