Şehitkamil'de Et 650 TL: Umut Yılmaz Tavukçulara Meydan Okudu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın aylar önce duyurduğu Et ve Tavuk Tanzim Satış Mağazaları kapılarını açtı. Erkek toklu koyun etinin kilosu 650 TL'den başlarken, Yılmaz'dan fahiş tavuk fiyatlarına sert uyarı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın aylar önce duyurduğu Et ve Tavuk Tanzim Satış Mağazaları kapılarını açtı. Erkek toklu koyun etinin kilosu 650 TL'den başlarken, Yılmaz'dan fahiş tavuk fiyatlarına sert uyarı geldi: "Fiyatlar düşmezse tavuk satışına da başlarız."

Şehitkamil'de et ve tavuk fiyatlarına karşı başlatılan yeni dönemin ilk adımı Merveşehir ve İbrahimli'de atıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, aylar öncesinden müjdesini verdiği Et ve Tavuk Tanzim Satış Mağazalarını hizmete sundu. Belediyenin kendi imkanlarıyla temin ettiği erkek toklu koyunların kesimiyle raflara giren taze et, market raflarındaki fiyatların çok altında bir etiketle hemşehrilerle buluştu.

Açılış gününde ilk alışverişi bizzat yapan Yılmaz, mağaza sayısını hızla artıracaklarını söyledi. Önümüzdeki bir ay içinde Çıksorut, Beykent, Karacaahmet, Karşıyaka ve Gazikent bölgelerinde de tanzim satış noktalarının açılacağını duyuran Yılmaz, böylece kentin beş ayrı noktasında daha aynı fiyat politikasının geçerli olacağını kaydetti.

"Kesimini kendimiz yapıyoruz, şoklanmamış et sofraya gidiyor"

Mağazaların işleyişini anlatan Yılmaz, aracıyı devreden çıkartan bir model kurduklarını belirtti. Yılmaz, "Erkek toklu koyun etini kendimiz alıyoruz, kesiyoruz ve hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Halkımız, şoklanmamış eti sofrasına taşıyabilecek. Kaliteli eti uygun fiyata alabilecek. Bizim önceliğimiz, hemşehrilerimizin kaliteli gıdaya daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi. Bunun için verdiğimiz sözü tuttuk ve mağazalarımızı hizmete açtık" dedi.

Fiyat listesi: En düşük 550 TL, en yüksek 990 TL

Tanzim satış mağazalarındaki güncel fiyatları paylaşan Başkan Yılmaz, uygulamanın piyasa koşullarına göre yüzde 40 daha uygun olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Bizim mağazalarımızda fiyatlar dışarıda herhangi bir marketten yüzde 40 daha uygun. Bizde fiyatlar 4 rakamlı olmayacak" ifadelerini kullandı.

ÜrünFiyat
Kemikli döş550 TL
Kemikli boyun gerdan650 TL
Kebaplık kıyma670 TL
Yemeklik kuşbaşı750 TL
Ön kol840 TL
Kemikli but (arka kol)870 TL
Kemikli pirzola990 TL
Kebaplık kuşbaşı990 TL

Et gelirinin nereye harcanacağına vatandaş karar verecek

Yılmaz, belediyenin baklava satışlarından elde edilen gelirin şehit ve gazi ailelerinin eğitim desteğinde kullanıldığını hatırlatarak, et satışlarından doğacak kaynağın hangi alana aktarılacağı konusunda da kararı hemşehrilerine bıraktı. Böylece tanzim satış mağazaları yalnızca bir fiyat müdahalesi değil, aynı zamanda yerel bir dayanışma modeli olarak kurgulanmış oldu.

Tavuk satıcılarına net uyarı: "Fiyatları düşürün"

Et satışının yanı sıra tavuk fiyatlarına da değinen Yılmaz, vatandaş bütçesini zorlayan etiketlere tepki gösterdi ve işletmelere açık çağrı yaptı. Yılmaz, "Lütfen fiyatlarınızı düşürün. Fiyatlar bu şekilde devam ederse Şehitkamil Et ve Tavuk Tanzim Satış Mağazalarımızda tavuk satışına da başlarız. Halkımızın et ve tavuğa hasret kalmasını istemiyoruz. Uygun fiyatla en kaliteli ürünü sofralarına taşırız" diye konuştu.

İşte Umut Yılmaz'ın Açıklaması

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri