İşletmede yemek yediğini belirten bir kullanıcı, kendisi ve arkadaşının aynı gece rahatsızlandığını, arkadaşının yoğun bakımda tedavi gördüğünü öne sürdü.
Gaziantep’te faaliyet gösteren Namık Baydar Sofrası hakkında sosyal medyada yapılan bir paylaşım gündem oldu. X platformunda paylaşım yapan bir kullanıcı, arkadaşıyla birlikte işletmede yemek yedikten sonra aynı gece rahatsızlandıklarını iddia etti.
Sosyal medya kullanıcısı paylaşımında, arkadaşının sağlık durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakımda tedavi altına alındığını, kendisinin ise hastanede tedavisinin sürdüğünü öne sürdü.
“Benzer şikâyetlerle başka bir aile de hastaneye başvurdu” iddiası
Paylaşımda dikkat çeken bir başka iddia ise aynı işletmede yemek yediği belirtilen başka kişilerin de benzer sağlık sorunları yaşadığı yönünde oldu.
Kullanıcı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Namık Baydar Sofrası’nda yemek yedikten sonra arkadaşım ve ben aynı gece rahatsızlandık. Arkadaşım yoğun bakımda tedavi görüyor, ben ise hastanedeyim. Ayrıca bulunduğumuz hastanede, aynı işletmede yemek yedikten sonra benzer şikayetlerle başvuran başka bir aile de bulunuyor.”
Söz konusu paylaşım kısa sürede sosyal medyada dikkat çekerken, yaşanan rahatsızlığın tüketilen yemeklerden kaynaklandığına ilişkin şu aşamada kamuoyuna yansıyan resmi bir tespit bulunmuyor.
Olayla ilgili sağlık kurumlarından veya yetkili kurumlardan yapılacak açıklamalar beklenirken, işletmenin konuya ilişkin bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu.