Gaziantep Valiliği'nden Flaş Karar

Gaziantep Valiliği, kırsal alanlarda kıvılcım çıkartan makinelerin kullanımına yönelik yeni genel emir ve tedbir kararlarını açıkladı.

Gaziantep Valiliği, il genelinde ve çevre illerde meydana gelen kırsal alan ile orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla kıvılcım oluşturan makine ve ekipmanların kullanımına yeni düzenlemeler getirdi. Meskûn mahal dışında kullanılan kaynak makinesi, spiral ve taşlama gibi aletlerden çıkan kıvılcımların yangın riskini artırması üzerine Valilik, can ve mal güvenliği ile doğal yaşamı korumak adına bağ, bahçe, tarım ve orman alanlarında alınacak tedbirleri duyurdu.

Kolluk Kuvvetlerine Bildirim Zorunluluğu Getirildi

Alınan kararlar kapsamında; il ve ilçe merkezleri dışındaki köylerde, kırsal mahallelerde, tarla, bağ, bahçe, zeytinlik ve maden ocağı gibi açık alanlarda kıvılcım oluşturan ekipmanlarla çalışma yapacak gerçek ve tüzel kişilere bildirim şartı getirildi. Faaliyete başlamadan önce bağlı bulunulan kolluk birimine Jandarma veya Polis şahsen, telefonla ya da 112 Acil Çağrı Mobil Uygulaması Hayat 112 üzerinden bildirim yapılması zorunlu hale geldi.

Çalışma Alanında 10 Metrelik Temizlik Şartı

Açık alanlarda yürütülecek çalışmalar öncesinde, çalışma bölgesinin çevresinde bulunan ot, anız, yaprak, çalı, talaş ve akaryakıt gibi yanıcı maddelerin en az 10 metre mesafeye kadar temizlenmesi gerektiği belirtildi. Temizliği mümkün olmayan doğal bitki örtüsünün ise ıslatılması veya köpüklenmesi suretiyle yangına dirençli hale getirilmesi şart koşuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri