Gaziantep'in yıllardır beklediği hızlı tren projesinde önemli bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın yapım çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü belirterek, projenin tamamlanmasıyla bölgenin ulaşım altyapısında tarihi bir dönüşüm yaşanacağını açıkladı.
Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgiler, özellikle Gaziantep'te hızlı tren yatırımını yakından takip eden vatandaşlar ve iş dünyasında heyecan oluşturdu.
Gaziantep Hızlı Tren Ağına Dahil Oluyor
Türkiye genelinde demiryolu yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, halen yaklaşık 5 bin kilometrelik demiryolu hattında çalışmaların sürdüğünü söyledi. Devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte yüksek hızlı ve hızlı tren bağlantısına sahip şehir sayısının önemli ölçüde artacağı belirtildi.
Bu kapsamda Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın hem yolcu taşımacılığı hem de lojistik açısından kritik bir rol üstleneceği vurgulandı.
2028 Hedefi Açıklandı
Bakan Uraloğlu, yapımı devam eden yaklaşık 3 bin kilometrelik demiryolu hattının 2028 yılına kadar kademeli olarak hizmete alınmasının hedeflendiğini açıkladı. Bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte hızlı tren ağına bağlı il sayısının 27'ye ulaşacağı bildirildi.