Gaziantep, çevre ve şehircilik alanında Türkiye'de örnek gösterilecek yeni bir projeye hazırlanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Gastrobotanik Park, tamamlandığında yalnızca bir park değil; doğa, gastronomi, tarım, eğitim ve bilimi aynı noktada buluşturan dev bir yaşam merkezi olarak hizmet verecek. Galle Park ile birleşecek proje, toplam 500 dönümlük dev bir yeşil yaşam alanı oluşturacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çalışmaları yerinde inceleyerek projedeki son durum hakkında teknik ekipten bilgi aldı.
Gaziantep'in en büyük yeşil yaşam projelerinden biri yükseliyor
Şehrin nefes alacağı yeni merkezlerden biri olarak planlanan Gastrobotanik Park, sadece peyzaj düzenlemeleriyle değil, içerdiği bilimsel ve sosyal alanlarla da dikkat çekiyor.
Yaklaşık 232 bin metrekarelik alanda inşa edilen projede 150 bin metrekare yeşil alan oluşturulurken, ziyaretçiler için 3,5 kilometrelik yürüyüş parkuru da hazırlanıyor. Galle Park ile bütünleşmesiyle birlikte ortaya çıkacak toplam 500 dönümlük yaşam alanı, Gaziantep'in en büyük rekreasyon projeleri arasında yer alacak.
Asırlık ağaçlar korunarak projeye dahil edildi
Projede çevre hassasiyeti ön planda tutuldu. Alanda bulunan yıllanmış çınar, ceviz ve fıstık ağaçları kesilmeden korunarak yeni peyzaj planına entegre edildi. Böylece doğal doku muhafaza edilirken modern yaşam alanlarıyla uyumlu bir çevre oluşturulması hedeflendi.
Bilim, tarım ve gastronomi aynı noktada buluşacak
Gastrobotanik Park tamamlandığında her yaştan ziyaretçiye hitap eden çok yönlü bir merkez olarak hizmet verecek.
Projede;
Çocukların doğayı ve tarımı uygulamalı öğrenebileceği eğitim alanları,
Bilim insanları ve araştırmacılar için çalışma merkezleri,
Gastronomi ve botanik temalı uygulama alanları,
Dinlenme, yürüyüş ve sosyal yaşam bölümleri,
Ailelerin vakit geçirebileceği geniş yeşil alanlar yer alacak.
Bu yönüyle proje, klasik bir şehir parkının ötesine geçerek eğitim, araştırma ve sosyal yaşamı aynı çatı altında buluşturacak.
Başkan Fatma Şahin çalışmaları yerinde takip etti
Pazar mesaisini Gastrobotanik Park şantiyesinde geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü ifade etti.
Gaziantep'in vizyon yatırımları arasında gösterilen projenin tamamlanmasının ardından hem kent sakinlerinin hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.