Gaziantep Mesire Alanlarında 'Çantalı Kadınlar' Tartışması

Gaziantep’teki piknik alanlarını mesken tutan çantalı kadınlar vatandaşları ikiye böldü. Hasta çocuk bahanesiyle para toplayan şahıslara kimi inandı yardım etti, kimi ise tepki gösterdi.

Gaziantep’te güzel havayı fırsat bilip aileleriyle birlikte piknik alanlarına akın eden vatandaşlar, son günlerde ilginç bir durumla karşı karşıya kalıyor. Şehrin öne çıkan mesire alanlarını adeta mesken tutan elleri çantalı bazı kadınlar, piknik masalarını tek tek dolaşarak ağır hasta çocuklar için yardım topladıklarını iddia ediyor.

Çantalarından çıkardıkları dosya, belge ve çocuk fotoğraflarıyla vatandaşın yanına yaklaşan bu kişilerin ısrarlı tutumu, hafta sonu dinlenmek isteyen Gazianteplilerin huzurunu kaçırmaya başladı.

Vatandaş İkiye Bölündü: "Yetkililer Bu Duruma Dur Demeli!"

Masalarına kadar gelen kadınların anlattıkları karşısında ne yapacağını şaşıran kent sakinleri ise adeta ikiye bölünmüş durumda. Kimi vatandaşlar sunulan görsellere ve duruma merhamet göstererek ellerinden geldiğince nakdi destekte bulunurken; büyük bir kesim ise durumu tamamen duygu istismarı olarak nitelendiriyor.

Toplanan paraların resmi bir izin veya makbuz karşılığı olmadığını belirten tepkili vatandaşlar, ortada bir dolandırıcılık ihtimaline dikkat çekerek denetimlerin artırılmasını ve zabıta ile emniyet ekiplerinin mesire alanlarında önlem almasını talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri