Gaziantep Havalimanında 7.5 Saatlik Kıbrıs İşkencesi!

Gaziantep Havalimanı'nda Pegasus Havayolları'na ait Kıbrıs uçağı 7.5 saat rötar yaptı. Bilgilendirme yapılmayan 140 yolcu terminalde isyan etti.

Gaziantep Havalimanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmek üzere planlanan Pegasus Havayolları seferinde yaşanan uzun gecikme, yüzlerce yolcunun mağdur olmasına neden oldu. Gece 03.30'da kalkış yapması planlanan uçak, saatler geçmesine rağmen hareket etmeyince terminalde bekleyen yolcular duruma sert tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre yaklaşık 140 yolcu, uçuşun ertelenmesi nedeniyle havalimanında uzun süre beklemek zorunda kaldı. Gecikmenin nedeni konusunda net bir bilgilendirme yapılmadığını belirten yolcular, belirsizliğin kendilerini daha da mağdur ettiğini ifade etti.

Yolcular: "Bilgi alamıyoruz, sadece beklememiz isteniyor"

Bekleme süresinin yaklaşık 7,5 saati bulduğunu dile getiren yolcular, yetkililerden sağlıklı bir açıklama alamadıklarını öne sürdü. Özellikle çocuklu aileler ve yaşlı yolcuların uzun bekleyişten olumsuz etkilendiği belirtildi.

Terminalde tepkilerini dile getiren bazı yolcular, sürekli farklı yönlendirmelerle karşılaştıklarını ve uçuşun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin kesin bir bilgi verilmediğini söyledi.

Bazı yolcular ise yaşadıkları mağduriyeti şu ifadelerle dile getirdi:

"Saatlerdir bekliyoruz. Kimse net bir bilgi vermiyor. Sürekli beklememiz söyleniyor. Bu kadar insanın mağdur edilmesi kabul edilemez."

Gözler Pegasus'tan yapılacak açıklamaya çevrildi

Yaşanan gecikmenin teknik bir arızadan mı, operasyonel planlamadan mı yoksa farklı bir nedenden mi kaynaklandığı konusunda resmi makamlar tarafından henüz açıklama yapılmadı.

Yolcular, mağduriyetlerinin giderilmesini ve gecikmenin nedenine ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesini isterken, Pegasus Havayolları'nın konuya ilişkin yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri