Gaziantepliler Dikkat! Ünlü çay markasında gıda boyası skandalı!

Gaziantep'te çay tüketicilerini yakından ilgilendiren gelişme... Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı Taklit ve Tağşiş Listesi'nde bazı çay markalarında gıda boyası tespit edildi.

Türkiye'nin en fazla çay tüketen şehirlerinden biri olan Gaziantep'te çay severleri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Temmuz 2026 tarihinde güncellediği Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar Listesi'nde bazı çay markalarının da yer alması dikkat çekti. Açıklanan denetim sonuçlarında, bazı ürünlerde mevzuata aykırı şekilde gıda boyası kullanıldığı tespit edildi.

Bakanlık Denetimlerinde Çok Sayıda Ürün İfşa Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketici sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü denetimlerin ardından uygunsuz bulunan ürünleri kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor.

Son yayımlanan listede sucuk, bal, zeytinyağı, baharat, lahmacun harcı, kavurma ve çay gibi birçok üründe taklit veya tağşiş tespit edilen firmalara yer verildi. Böylece tüketicilerin alışveriş yaparken daha bilinçli hareket etmeleri amaçlanıyor.

Çay Ürünlerinde Gıda Boyası Tespiti

Denetim sonuçlarına göre listede bulunan bazı çay ürünlerinde gıda boyası kullanıldığı belirlendi.

Bakanlığın yayımladığı bilgilere göre, Mardin merkezli Akbar Çay ile İstanbul'da üretim yapan Kıravatlı Çay markalarına ait bazı ürünlerde bu uygunsuzluk tespit edildi.

Açıklanan sonuçlar özellikle çay tüketiminin oldukça yüksek olduğu Gaziantep'te vatandaşların dikkatini çekerken, birçok tüketici satın aldığı ürünlerin içeriğini daha yakından incelemeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri