Almanya'yı Sarsan Katliamda Gaziantep Detayı!

Almanya'da 6 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının zanlısı Fatih Gazioğlu hakkında Alman basınında Gaziantep bağlantılı dikkat çeken iddialar gündeme geldi.

Almanya'da anne ve bebeklerin kaldığı devlet korumasındaki bir merkeze düzenlenen silahlı saldırı, ülke gündemini sarsarken olayın zanlısı Fatih Gazioğlu hakkında ortaya atılan Gaziantep bağlantılı iddialar da dikkat çekti. Alman basınında yer alan haberlerde, saldırganın geçmişine ilişkin Türkiye'deki bazı adli süreçlere dair çeşitli iddialar kamuoyuyla paylaşıldı.

Anne ve Bebek Merkezinde Dehşet

Olayın, 30 Haziran'da Almanya'nın Hannover kentine bağlı Garbsen bölgesinde meydana geldiği belirtildi. İddialara göre Fatih Gazioğlu'nun 3 aylık bebeği, sağlık ekiplerinin şiddet şüphesi üzerine sosyal hizmetlerin korumasına alındı.

Ailenin yaptığı itirazların reddedilmesinin ardından anne ile bebeğin, Hamburg yakınlarındaki Stade kentinde bulunan devlet korumasındaki anne ve bebek merkezine yerleştirildiği öğrenildi.

İddialara göre merkeze giden Gazioğlu, bebeğinin kendisine teslim edilmesini istedi. Talebinin kabul edilmemesi üzerine yanında bulunan silahla merkeze ateş açtığı öne sürüldü.

Saldırıda 4'ü kadın olmak üzere 6 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Olay yerinden kaçmaya çalışan şüpheli ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Yetkililerin yürüttüğü soruşturmada, saldırıda kullanılan silahın olaydan bir gün önce yaklaşık 4 bin euro karşılığında satın alındığı yönünde bulgulara ulaşıldığı ifade edildi.

Alman Basını Gaziantep İddialarını Gündeme Taşıdı

Alman gazetesi BILD'de yayımlanan haberde, Fatih Gazioğlu hakkında Türkiye'de de çeşitli adli soruşturmaların bulunduğu iddia edildi.

Haberde, Gazioğlu'nun 2022 yılında Gaziantep'te öz kızına yönelik cinsel istismar suçlamasıyla yargılandığı ve hakkında yakalama kararı bulunduğu öne sürüldü. Aynı haberde, daha önce cezaevinden firar ettiği ve uzun süredir arandığı yönünde iddialara da yer verildi.

BILD, söz konusu bilgilerin Türk yargı sistemine ait olduğu ileri sürülen bazı UYAP kayıtlarına dayandırıldığını aktardı. Ancak bu iddialara ilişkin Türk makamlarından veya resmi kurumlardan doğrulayıcı bir açıklama yapılmadı.

Üvey Kardeşinden Açıklama

Alman basınında yer alan haberlere göre zanlının üvey kardeşi de olayın ardından açıklamalarda bulundu.

Kardeşi, cezaevinden firar ettiği öne sürülen Gazioğlu ile uzun süredir hiçbir iletişim kurmadığını belirterek, saldırıda hayatını kaybeden kişiler nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını ifade etti.

Soruşturma Almanya'da çok yönlü şekilde sürerken, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için güvenlik ve adli makamların çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri