Gaziantep’in Nizip ilçesinde dün aniden bastıran şiddetli sağanak ve dolu, hayatı felç etti. Gevence Mahallesi’nde taşan dere yatakları yerleşim yerlerini sular altında bırakırken, bir evde mahsur kalan 5 vatandaşımız için zamana karşı yarış başladı. İş makinelerinin devreye girdiği o kritik anlarda, mahalle sakinleri büyük korku yaşadı.
Gevence Mahallesi Sulara Teslim Oldu
Gündüz saatlerinde gökyüzünün kararmasıyla başlayan şiddetli yağış, kısa sürede sele dönüştü. Özellikle Gevence Mahallesi sakinleri, dere yataklarının taşmasıyla neye uğradığını şaşırdı. Yükselen sular nedeniyle evlerinden çıkamayan ve mahsur kalan 5 kişi için bölgeye adeta çıkarma yapıldı. Jandarma, AFAD, itfaiye ve Nizip Belediyesi ekipleri el ele vererek, iş makinelerinin kepçeleriyle vatandaşları güvenli bölgelere tahliye etti.
Belediye Başkanı Ali Doğan: "Teyakkuz Halindeyiz"
Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, vatandaşların can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, “Hemşehrilerimizin güvenliği bizlere emanet. Tüm ekiplerimiz sahada aralıksız çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Sel ve su baskınlarından etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, belediye ekipleri bir yandan da temizlik ve altyapı çalışmalarına hız verdi. Yetkililer, vatandaşları olası yeni yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Yaşanan doğal afetten etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilirken, “Allah her türlü afetten muhafaza eylesin” temennisi paylaşıldı.