Gaziantep Uçağında Can Pazarı! Pistte Teker Koptu, Kanat Parçalandı

Antalya Havalimanı’nda Gaziantep seferini yapmaya hazırlanan SunExpress uçağında taksi sırasında iniş takımı arızası yaşandı. Tekerlek yerinden çıktı, yolcular tahliye edildi.

Antalya Havalimanı’nda Gaziantep’e gitmeye hazırlanan yolcular korku dolu anlar yaşadı. SunExpress’e ait Antalya–Gaziantep seferini yapacak yolcu uçağında, kalkış öncesi taksi hareketi sırasında teknik arıza meydana geldi. Sol iniş takımında yaşanan sorun nedeniyle tekerlek yerinden çıktı, kanat bölümünde hasar oluştu.

Taksi Sırasında Kritik Arıza

Edinilen bilgilere göre olay saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Kalkış için pist başına ilerleyen uçakta, henüz nedeni netleşmeyen bir arıza sonucu sol iniş takımı dikmesinde kopma yaşandı. Tekerleğin yerinden ayrılmasıyla birlikte kanat altında yapısal hasar oluştu.

Durumun bildirilmesi üzerine havalimanı itfaiye ve kurtarma birimi olan ARFF ekipleri kısa sürede bölgeye sevk edildi. Olası bir yangın riskine karşı çevrede geniş güvenlik çemberi oluşturuldu.

Yolcular Başka Uçakla Gaziantep’e Gönderildi

Yaşanan tehlikeli arıza sonrası havayolu şirketinden jet hızıyla açıklama yapıldı. Arızanın iniş takımı dikmesinde meydana gelen teknik bir sorundan kaynaklandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Antalya–Gaziantep seferini yapmaya hazırlanan uçağımızda taksi sırasında teknik bir arıza oluşmuştur. Yolcularımız emniyetli bir şekilde tahliye edilmiş, uçak incelemeye alınmıştır. Seferimiz farklı bir uçakla gecikmeli olarak tamamlanacaktır."

Pistte kalan ve kanadı parçalanan dev uçağı yerinden kaldırmak için ekiplerin yoğun çalışması sürerken, Gaziantepli yolcular başka bir uçakla memleketlerine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri