Gaziantep’te eğitim camiası, genç yaşta gelen acı bir haberle sarsıldı. Şahinbey ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu’nda görev yapan matematik öğretmeni Mehmet Fatih Kayar, geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Henüz 32 yaşında ve iki çocuk babası olan Kayar’ın vefatı, başta ailesi olmak üzere meslektaşları, öğrencileri ve sevenlerini yasa boğdu.
Görev yaptığı okulda çalışkanlığı, öğrencileriyle kurduğu güçlü bağ ve mesleğine olan bağlılığıyla tanınan genç öğretmenin ani ölümü, Gaziantep genelinde büyük üzüntü yarattı. Acı haberin duyulmasının ardından sosyal medyada çok sayıda taziye mesajı paylaşılırken, eğitimciler Kayar’ın erken yaşta kaybının derin bir boşluk oluşturduğunu dile getirdi.
Sevenleri Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı
Merhum öğretmen Mehmet Fatih Kayar’ın cenazesi, ikindi namazının ardından Yeşilkent Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine ailesi, yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gözyaşlarının hâkim olduğu törende, genç yaşta hayata veda eden öğretmen dualarla uğurlandı.
Atatürk Ortaokulu Müdürü Sümeyra Şenyurt, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Okulumuzun değerli bir eğitimcisini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum.”