TasteAtlas’tan Şok Liste! Gaziantep’in Mıcırık Aşı En Kötü Yemekler Arasında Gösterildi

Dünya çapında yemek kültürünü inceleyen ve milyonlarca kullanıcı tarafından takip edilen TasteAtlas, Türk mutfağına dair hazırladığı “En Az Beğenilen Yemekler” listesini yayınladı. Listede Gaziantep'e has bir yemekte var

Liste hem sosyal medyada hem gastronomi çevrelerinde büyük yankı uyandırırken, sonuçlarda Gaziantep mutfağına ait “Mıcırık Aşı”nın 10 kötü yemek arasında yer alması dikkatleri üzerine çekti.

Lezzet rehberinin kullanıcı puanlarına göre hazırladığı değerlendirmede 220 farklı Türk yemeği incelendi. Listenin en dibinde ise yıllardır tartışma konusu olan Kapuska bulunuyor.

TasteAtlas’a Göre En Az Beğenilen 10 Türk Yemeği

  1. Kapuska

  2. Beyin salatası

  3. Kaymaklı kayısı

  4. Kuzu kelle

  5. Macun

  6. Mıcırık Aşı (Gaziantep)

  7. Hoşaf

  8. Türlü

  9. Etli bamya

  10. Tahinli kurabiye

Özellikle Gaziantep gastronomi çevreleri, Mıcırık Aşı’nın listede yer almasına tepki gösterirken, bazı sosyal medya kullanıcıları “Bu listeye inanmak zor” yorumları yaptı.

Öte yandan TasteAtlas aynı raporda Türk mutfağının en çok beğenilen lezzetlerini de sıraladı. Listenin zirvesinde ise tartışmasız biçimde Türk kahvaltısı yer alıyor.

TasteAtlas’a Göre En Çok Beğenilen 10 Türk Yemeği

  1. Kahvaltı

  2. Tombik döner

  3. Cağ kebabı

  4. Kayseri yağlaması

  5. Kalamar tava

  6. Samsun pidesi

  7. Ciğer sarma

  8. Maraş dondurması

  9. Döner

  10. Mantı

TasteAtlas’ın hazırladığı liste kısa sürede Türkiye’de trend oldu. Gaziantep’te ise özellikle gastronomi ustaları ve yöre halkı, Mıcırık Aşı’nın “kötü yemekler” arasında gösterilmesine tepki göstererek, yemeğin doğru yapıldığında oldukça lezzetli olduğunu savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri