Gaziantep'te fay hattı var mı? İşte riskli ilçeler

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) Türkiye genelinde güncellediği diri fay haritası, Gaziantep için dikkat çekici veriler ortaya koydu.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), Türkiye’nin güncel diri fay haritasını yayınladı. Haritaya göre, Gaziantep’in bazı bölgeleri üçüncü derece deprem riski taşıyan alanlar arasında yer aldı.

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM RİSKİ OLAN İLLER

Üçüncü derece deprem riski taşıyan iller arasında Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in bazı bölgeleri ile Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir bulunuyor.

Yetkililer, riskli bölgelerde yapılaşma ve önlemlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Gaziantep’te yaşayanların ise olası depremlere karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri