Gaziantep'in Nizip İlçesi İl Olacak Mı?

Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden ve birçok ilçenin beklediği "100 il projesi" kapsamında il olacak 19 ilçe nihayet açıklandı. Gaziantep’in il olmayı dört gözle bekleyen iki büyük ilçesi olan Nizip ve İslahiye için büyük bir hayal kırıklığı ve şok

İl Olma Şartlarını Sağlayan Nizip'te Büyük Hayal Kırıklığı

Açıklanan listede Gaziantep’ten hiçbir ilçenin yer almaması, özellikle Nizip ve İslahiye halkı arasında büyük bir hüsran yarattı. Uzun süredir hem yerel yönetimler hem de vatandaşlar nezdinde il olma beklentisi yüksek olan bu iki ilçenin adının listede geçmemesi, yoğun bir şekilde tartışılmaya başlandı.

Özellikle Nizip, hem nüfus yoğunluğu hem de ekonomik gelişmişlik açısından il olmak için gerekli olan birçok temel şartı sağladığı yönündeki yaygın kanı nedeniyle en güçlü adaylardan biri olarak görülüyordu. İlçe sakinleri, Nizip’in tüm koşulları karşılamasına rağmen listede yer alamaması karşısında büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşıyor.

İslahiye'de de Hayaller Ertelendi

Benzer bir hayal kırıklığı İslahiye ilçesinde de yaşanıyor. Coğrafi konumu ve bölgesel önemi nedeniyle il olmayı umut eden İslahiye halkı da, projenin bu aşamasında beklentilerinin boşa çıkmasından dolayı üzüntülü.

İşte O Harita

Gaziantep’teki iki büyük ilçenin il olamama durumu, bölge siyasetinde ve yerel kamuoyunda geniş yankı buldu. İlçe halkları, bu kararın arkasındaki nedenleri ve gelecek süreçte yeni bir değerlendirme olup olmayacağını merakla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri