Enerji kaynaklı yaşanan arıza nedeniyle şehrin birçok bölgesinde gün boyunca su verilemeyecek. GASKİ, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlem almalarını tavsiye etti.
Enerji Dalgalanması Pompaları Devre Dışı Bıraktı
Yapılan resmi açıklamada, su kesintisinin nedeni olarak Mizmilli Pompa İstasyonu’nda yaşanan enerji dalgalanması gösterildi. TEDAŞ kaynaklı sorun nedeniyle meydana gelen dalgalanmanın pompaları devre dışı bıraktığı, bu nedenle su temininde aksamalar yaşandığı belirtildi.
GASKİ yetkilileri, ekiplerin arızaya müdahale ettiğini ve sorunun giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı.
Hangi Mahallelerde, Hangi Saatlerde Su Kesilecek?
GASKİ’nin açıklamasına göre, su kesintisi iki farklı zaman diliminde ve farklı mahallelerde uygulanacak. Kesintiden etkilenecek mahalleler ve saat aralıkları şu şekilde:
11.00 – 18.00 Saatleri Arasında Su Verilemeyecek Mahalleler:
Yıl
Ağaçlı Boyno
Akkent
Aktoprak
Bülbülzade
Büyükpınar
Boyno Çamlarkent
Erikli
Ertuğrulgazi
Güneş
İbni Sina
Karpuzkaya
Nesimi
Sam
Sefaşehir
Ülkerli
Yeşilce
Yığınlı
18.00 – 24.00 Saatleri Arasında Su Verilemeyecek Mahalleler:
Alpaslan
Beykent
Beylerbeyi (bir kısmı)
Çamlıtepe
Fıstıklık
Gaziler (bir kısmı)
Göktürk
Karacaahmet (bir kısmı)
Onatkutlar
Vatandaşlardan Tedbirli Olmaları İstendi
GASKİ, su kesintisinden etkilenecek mahalle sakinlerine, belirtilen saat aralıklarında kullanacakları suyu önceden depolamaları uyarısında bulundu. Arızanın en kısa sürede giderilmesi için teknik ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
Yetkililer, gelişmelerin kurumun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebileceğini de ekledi.