Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Son Bulacak mı? Uzmanlardan 7 Günlük Çözüm Takvimi

Gaziantep’te son haftalarda artan elektrik kesintileri vatandaşları zora sokarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından başlatılan yoğun altyapı çalışmalarıyla kesintilerin önümüzdeki 7 gün içinde tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.

Kentte sıcaklıkların 45 dereceye kadar yükselmesi ve artan klima kullanımı elektrik şebekesini aşırı yüklü hale getirdi. Özellikle Batıkent, Atatürk, Kayaönü ve Türkmenler Mahallesi gibi bölgelerde sık sık yaşanan kesintiler, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağlık hizmetleri ve temel ihtiyaçların sürdürülebilirliği açısından yaşanan elektrik kesintileri büyük endişeye yol açtı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Gaziantep’te yaşanan kesintilerin ana sebebinin mevcut altyapının talebi karşılayamaması olduğunu söyledi. “Bazı trafolar aşırı yük nedeniyle arızalanıyor ve sistem bu yoğun talebe yanıt vermekte zorlanıyor. Bu nedenle kapsamlı bir müdahale planı uygulamaya kondu.” dedi.

Hazırlanan eylem planı kapsamında, trafoların kapasitesi artırılıyor, yeni trafo merkezleri kuruluyor ve enerji hatları yenileniyor. Teknik ekipler sahada 7 gün 24 saat esasına göre çalışarak sorunları tek tek çözüyor.

Tancan, “Vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını istiyoruz. Yaptığımız yoğun çalışmalarla 7 gün içinde tüm elektrik kesintileri sona erecek ve Gaziantep enerjide normale dönecek.” ifadelerini kullandı.

Kent genelinde yaşayanlar, kesintilerin kalıcı olarak son bulacağı müjdesiyle rahat bir nefes alırken, altyapı iyileştirmelerinin sürdürülebilir enerji arzı için önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Gaziantep, önümüzdeki günlerde elektrik konusunda daha stabil bir döneme girmeyi hedefliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri