Gaziantep’te Fabrikada İşçi Kendini Astı: Patlamadan Sonra Şimdi de Şok Edici Olay!

​​​​​​​Gaziantep, 13 Haziran 2025 – Türkiye’nin en büyük sanayi üslerinden biri olan Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi, geçtiğimiz ay yaşanan buhar kazanı patlamasıyla sarsılmıştı.

7 işçinin yaralandığı bu olayın yankıları henüz dinmemişken, aynı halı fabrikasında bu kez çok daha sarsıcı bir gelişme yaşandı. Fabrika çalışanı 28 yaşındaki B.B., mesai arkadaşları tarafından üretim makinesine iple asılı halde bulundu.

İşçinin Durumu Kritik, Fabrikada Soru İşaretleri Artıyor

Olay sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, mesai arkadaşları tarafından makinelerin bulunduğu alanda hareketsiz şekilde asılı bulunan B.B.’yi gören işçiler, büyük panik yaşadı. Derhal 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi. Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç işçinin hayati tehlikesi sürüyor.

Yetkililer, olayın intihar girişimi olup olmadığını belirlemek için geniş çaplı soruşturma başlattı. Psikolojik bir sorun mu, yoksa işyeriyle ilgili başka sebepler mi etkili oldu, bu sorular şu an belirsizliğini koruyor.

Aynı Fabrikada Daha Önce de Patlama Olmuştu

Geçtiğimiz ay aynı fabrikada yaşanan buhar kazanı patlamasında 7 işçi yaralanmış, olay sonrası çalışma koşulları tartışma konusu olmuştu. Bu ikinci vaka sonrası iş güvenliği önlemleri ve denetimlerin yeterliliği bir kez daha gündeme geldi.

Sanayi Devi Gaziantep’te Fabrika Güvenliği Alarm Veriyor

Gaziantep, halı üretimi ve ihracatı konusunda dünya çapında bir merkez konumunda. Ancak ardı ardına yaşanan bu tür olaylar, “iş güvenliği yeterince sağlanıyor mu?” sorusunu yüksek sesle sorduruyor. Organize sanayi bölgesindeki denetimlerin sıklığı, çalışan psikolojisi ve işyerindeki baskı ortamı gibi konular yeniden masaya yatırılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri