27 Nisan 2025 Gaziantep Gelişmeleri: Resmî Gazete'de Yayımlanan Yeni Yönetmelikler ve Kararlar

27 Nisan 2025 tarihli ve 32883 sayılı Resmî Gazete yayımlandı.

Gaziantep ve tüm Türkiye’yi ilgilendiren yeni düzenlemeler, yönetmelikler ve kurul kararları Resmî Gazete’de yer aldı. İşte detaylar:

Yürütme ve İdare Bölümü

  • Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.
    Bu karar, sivil havacılık alanında eğitim veren kurumların müfredat ve sınav süreçlerinde yeni düzenlemelere gidileceğinin sinyallerini veriyor.

Ana Statüler

Yeni yayımlanan ana statüler şu şekilde:

  • Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Ana Statüsü

  • Türkiye Hokey Federasyonu Ana Statüsü

  • Türkiye İzcilik Federasyonu Ana Statüsü

  • Türkiye Motosiklet Federasyonu Ana Statüsü

Bu federasyonlara ait ana statülerin yenilenmesi, ilgili spor dallarının yönetim ve organizasyon yapılarında bazı değişiklikler yapılacağını gösteriyor.

Kurul Kararları

Enerji sektörüne ilişkin önemli kurul kararları da bugün yayımlandı:

  • Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 24 Nisan 2025 tarihli ve 13469, 13471, 13472, 13473 ve 13474 sayılı kararlar alındı.
    Bu kararların, enerji piyasasında yeni düzenlemeleri ve fiyat politikalarını etkileyebileceği öngörülüyor. Gaziantep gibi büyüyen şehirlerde enerji piyasasındaki bu gelişmeler yakından izleniyor.

İlân Bölümü

Resmî Gazete’de yer alan ilanlar:

  • Yargı İlanları

  • Artırma, Eksiltme ve İhale İlanları

  • Çeşitli İlanlar

  • T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

Özellikle Gaziantep’te kamu ihalelerine katılacak olan şirketler ve yatırımcılar için "Artırma, Eksiltme ve İhale İlanları" bölümü dikkatle takip edilmesi gereken bir başlık oluyor.


???? Bilgi Notu: Resmî Gazete'yi mobil cihazınızdan da takip edebilirsiniz. Android ve Apple marketlerde "T.C. Resmî Gazete" uygulaması üzerinden güncel duyurulara ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri