Dört Ülkeye Yeni Büyükelçi Ataması: Resmî Gazete’de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan büyükelçi atamalarına ilişkin kararlar, 10 Nisan 2025 tarihli Resmî Gazete'de yayımlandı.

Dışişleri teşkilatında gerçekleştirilen bu yeni atamalarla birlikte Türkiye'nin dört önemli ülkeye atayacağı büyükelçiler belli oldu.

Yeni Atamalar Şu Şekilde Gerçekleşti:

  • Bosna-Hersek Büyükelçiliği’ne Protokol Genel Müdür Yardımcısı Emin Akseki atandı.

  • Burkina Faso Büyükelçiliği’ne Çevre, İklim Değişikliği ve Sınıraşan Sular Genel Müdür Yardımcısı Feriba Duygu Hokkacı Esirgen getirildi.

  • İrlanda Büyükelçiliği’ne İkili İlişkiler Genel Müdürü Esra Cankorur atandı.

  • Nijerya Büyükelçiliği’ne ise tecrübeli diplomat Mehmet Poroy görevlendirildi.

Diplomatik Temsil Güçleniyor

Yapılan atamalar, Türkiye'nin söz konusu ülkelerle olan diplomatik ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi hedefiyle gerçekleştirildi. Yeni büyükelçiler, bulundukları ülkelerde Türkiye’nin dış politikasını temsil ederek, siyasi, ekonomik, kültürel ve stratejik alanlarda iş birliklerini derinleştirmek üzere görev alacak.

Özellikle Balkanlar, Batı Afrika ve Avrupa’daki önemli diplomatik misyonlara yapılan bu atamalar, Türkiye’nin küresel diplomasideki etkinliğini artırmaya yönelik stratejik adımlar olarak değerlendiriliyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Sessiz Hazırlık

Atamaların ardından Dışişleri Bakanlığı, büyükelçilerin en kısa sürede yeni görev yerlerine intikal etmeleri için hazırlıklara başladı. Atanan isimlerin, daha önce görev aldıkları alanlardaki uzmanlıklarıyla yeni pozisyonlarında aktif bir rol oynamaları bekleniyor.


Yeni büyükelçilerin görevlerine resmen başlamalarının ardından, Türkiye’nin bu ülkelerle ilişkilerinde yeni bir dönemin kapıları aralanmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri