Gaziantep'te Yılan Kabusu: 3 Günde İki Isırılma, Serum Krizi Dikkat Çekti

Gaziantep Nizip'te 3 gün içinde ikinci yılan ısırması vakası yaşandı. Fıstık bahçesinde ısırılan çiftçi, ilçede yılan serumu olmadığı için Gaziantep'e sevk edildi.

Nizip'e bağlı kırsal Kuşdam Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki Salih Özaslan, fıstık ağaçlarının bakımını yaptığı sırada yılanın saldırısına uğradı. Isırılma sonrası kendi imkânlarıyla Nizip Devlet Hastanesi'ne ulaşan Özaslan'ın, iddiaya göre hastanede yılan serumu bulunmadığı için Gaziantep'e sevk edildiği öğrenildi.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı çiftçinin tedavisi burada başlatıldı.

Aynı İlçede Acı Son

Nizip'te yalnızca iki gün önce de benzer bir olay yaşanmıştı. Ağaçtan incir toplayan bir kişi yılan tarafından ısırılmış, kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetmişti. Bu ölümlü vaka, ilçede kısa sürede yaşanan ikinci yılan ısırılmasının ardından endişeleri daha da artırdı.

Fıstık ve Zeytin Diyarında Serum Yokluğu

Geniş tarım arazileri, fıstık ve zeytin bahçeleriyle çevrili Nizip, yoğun kırsal nüfusuyla biliniyor. İlçedeki devlet hastanesinde yılan serumunun bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberler Haberleri