Gaziantep’te “Süper Hücre” Alarmı! Fatma Şahin’den Kritik Açıklama:

Gaziantep’te bugün öğleden sonra etkili olan ve uzmanların “süper hücre” olarak tanımladığı şiddetli hava olayı sonrası, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin açıklama yaptı. Şahin, okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

Gaziantep, bugün saat 15.30 sularında başlayan ve kısa sürede etkisini artıran olağanüstü bir hava olayıyla sarsıldı. Uzmanların “süper hücre” olarak tanımladığı sistemde; hortum, sağanak yağış ve dolu aynı anda etkili olurken, şehir genelinde ciddi panik yaşandı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, bu şiddette bir doğa olayının şehirde ilk kez görüldüğünü belirterek, “Şükürler olsun can kaybımız yok” ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, Gaziantep’in güçlü bir şehir olduğuna dikkat çekerek, yaşanan tüm olumsuzlukların hızlı şekilde giderileceğini vurguladı. Açıklamada, belediye ekiplerinin sahada aktif olarak çalıştığı ve hasar tespit ile müdahale sürecinin sürdüğü belirtildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan Gaziantep Valiliği tarafından alınan kararla, şehir genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Meteorolojik değerlendirmelere göre yağış ve fırtınanın yarın da etkisini sürdüreceği, ancak bugünkü kadar şiddetli olmayacağı ifade edildi.

VATANDAŞLARA UYARI

Fatma Şahin, vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları çağrısında bulunarak, yaşanan sorunlar için hem valiliğin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin 153 hattının aktif olduğunu hatırlattı.

Açıklamasını “Rabbim daha beterini yaşatmasın, hepimize geçmiş olsun” sözleriyle tamamlayan Şahin, tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberler Haberleri