Gaziantep'te Zirai Don Alarmı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7-11 Nisan tarihleri arasında beklenen zirai don riskine karşı üreticileri uyardı. Olası zararların önüne geçmek için tedbir çağrısı yapıldı.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin zirai don uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre 7-11 Nisan 2026 tarihleri arasında bazı bölgelerde yaşanacak hava olaylarının tarımsal üretimi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

“Zirai Don Riskine Karşı Tedbir Alınmalı”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 7-11 Nisan 2026 tarihleri arasında ülkemizin belli yerlerinde yaşanacak olumsuz hava koşulları, tarımsal faaliyetler için de risk oluşturmaktadır. Bu kapsamda, tarımsal üretim faaliyetlerinin sürekliliğinin korunması ve olası kayıpların asgari düzeye indirilmesi amacıyla, üreticilerimizin zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir” denildi.

“İl Ve İlçe Müdürlükleriyle İrtibata Geçin”

Açıklamada, olası zarar durumunda üreticilerin hızlı hareket etmesi gerektiği vurgulanarak, “Olası olumsuzluklardan etkilenen üreticilerimizin, gerekli tespitlerin yapılması amacıyla bağlı bulundukları Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri ile ivedilikle irtibata geçmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

“Hasar Bildirimi İçin TARSİM Uyarısı”

Tarım sigortası bulunan üreticilere de çağrıda bulunulan açıklamada, “Tarım sigortası bulunan üreticilerimizin ise hasar ihbarları için vakit kaybetmeksizin TARSİM kanallarına müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.

%70 Destekli Tarım Sigortası Vurgusu

Bakanlık, üreticilere yönelik desteklerin sürdüğünü belirterek, devlet destekli tarım sigortasıyla üreticilerin emeklerinin korunduğunu hatırlattı. Açıklamada, “%70’e varan devlet destekli Tarım Sigortası ile emeklerinizi koruyun” çağrısı da yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberler Haberleri