Fatma Şahin'den 105. Yıl Mesajı: "Bu Şehrin Mayasında Direniş Var"

Gaziantep’e "Gazi" unvanı verilişinin 105. yılı kutlanıyor! Fatma Şahin'den anlamlı mesaj: "Gazi unvanı, eşsiz bir kahramanlık nişanesidir."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antep’e "Gazi" unvanı verilişinin 105. yıl dönümünde yayımladığı mesajla şehre seslendi. 8 Şubat 1921’de TBMM tarafından tescillenen bu onurlu unvanın, bir şehrin yoklukla imtihanından zaferle çıkışının belgesi olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu unvan, vatan sevgisinin imkansızı nasıl yendiğinin nişanesidir" dedi.

"Gazi Şehir, Esareti Hiçbir Zaman Tanımadı"

Başkan Fatma Şahin, 105 yıl önce imkansızlıklar içinde yazılan destanın, Türk milletinin bağımsızlık karakterinin özeti olduğunu ifade etti. Antep halkının canını ve ekmeğini vatan toprağına katık ederek teslimiyeti reddettiğini belirten Şahin, mesajında şu noktalara dikkat çekti:

"Antep halkı, 105 yıl önce tüm dünyaya 'vatan ne demektir' dersi verdi. Açlığa, mermisizliğe ve kuşatmaya rağmen eğilmeyen o baş, bugün alnında 'Gazi' unvanını bir şeref madalyası olarak taşıyor. Bu sadece bir unvan değil; inancın, çeliği yendiği o kutlu günün tarihe kazınmış mührüdür."

6 Şubat Acısından Gazi Ruhuyla Ayağa Kalkmak

Mesajında, Milli Mücadele dönemindeki direniş ruhu ile 6 Şubat depremlerindeki dayanışmayı birleştiren Başkan Şahin, Gaziantep'in genetiğindeki "yeniden doğuş" iradesine vurgu yaptı:

"Dün işgalciye karşı dik duran bu aziz şehir, bugün de asrın felaketinin yaralarını aynı Gazi ruhuyla sarıyor. Sarsıldık ama yıkılmadık; çünkü bu toprakların mayasında pes etmek yok. Antep, küllerinden doğmayı bilen, umudunu asla kaybetmeyen kahramanların şehridir. Geçmişimizden aldığımız bu büyük güçle, geleceğin modern ve dirençli Gaziantep'ini inşa etmeye kararlılıkla devam ediyoruz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gaziantep Haberler Haberleri