Gaziantep’te etkili olan kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Şahinbey Belediyesi denetimlerini hız kesmeden sürdürdü. İlçe genelinde zabıta ekipleri, vatandaşların sağlığını ve güvenli alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla birçok iş kolunda kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.
Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; market, restoran, fırın, büfe ve kafelerde hijyen, düzen, gramaj, fiyat etiketi ve gıda güvenliği başta olmak üzere mevzuata uygunluk denetimleri yaptı. Özellikle temel gıda ürünlerinde etiket–kasa uyumu ve ürünlerin son kullanma tarihleri titizlikle incelendi.
Tahmazoğlu Denetimleri Yerinde Takip Etti
Denetimlere bizzat katılan Mehmet Tahmazoğlu, işletme sahipleriyle görüşerek hem uyarılarda bulundu hem de vatandaşlardan gelen talepleri dinledi. Tahmazoğlu, denetimlerin amacının ceza kesmek değil, düzeni sağlamak olduğunu vurguladı.
Başkan Tahmazoğlu yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ürünlere ulaşması bizim için öncelik. Hava şartları ne olursa olsun denetimlerimiz aralıksız sürecek. Kurallara uyan esnafımızın yanındayız, uymayanlara ise gerekli yaptırımlar uygulanacak” ifadelerini kullandı.
Eksiklere Uyarı, Kuralsızlığa Ceza
Zabıta ekipleri, hijyen ve düzen konusunda eksiklik tespit edilen işletmelere süre vererek uyarılarda bulundu. Belirlenen süre içerisinde eksiklerini gidermeyen iş yerlerine ise cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Denetimlerin, hem esnafın sorumluluk bilincini artırmak hem de vatandaşların gönül rahatlığıyla alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla devam edeceği belirtildi.