Gaziantep’te Bankalara Borcu Olanlara Müjde!

Gaziantep'te banka borcu olanlar için yapılandırma fırsatı! Kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarına 48 ay taksit ve %3,11 faiz sınırı.

Gaziantep genelinde binlerce aileyi ve esnafı kara kara düşündüren kredi ve kart borçları için beklenen "kurtuluş reçetesi" sahaya indi. Ocak ayında sessiz sedasız başlayan yapılandırma maratonunda artık yolun sonuna geliniyor. Gaziantep çarşısında esnafın, tarlada çiftçinin bütçesini sarsan yüksek faiz yüküne karşı son başvuru tarihi yaklaşıyor.

Kredi Kartı ve Tüketici Kredisine 48 Ay Taksit İmkanı!

Banka ekstrelerindeki asgari tutarı bile ödemekte zorlanan Gaziantepliler için masadaki seçenekler netleşti. 29 Ocak 2026'dan önce çekilen ve ödemesi 30 günü deviren tüm ihtiyaç kredileri ile limitini aşan kredi kartı borçları kapsama dahil edildi. Yapılan yeni düzenlemeyle borçlar, vatandaşın ödeme gücüne göre 48 aya kadar bölünebilecek. Bu hamleyle, icra takibi korkusu yaşayan binlerce vatandaşın üzerindeki yasal baskının durdurulması hedefleniyor.

Faiz Oranı Sabitlendi: Yüzde 3,11’i Geçemeyecek!

Gaziantep’te hane halkı bütçesini en çok yoran "değişken faiz" belasına karşı bu kez sınır getirildi. Yapılandırma masasına oturan vatandaşlar için aylık faiz oranı yüzde 3,11 olarak sabitlendi. Başvurular için son tarih 29 Nisan olarak belirlenirken; banka şubelerindeki yoğunluktan kaçmak isteyenler için mobil bankacılık kanallarının da açık olduğu duyuruldu. Uzmanlar uyarıyor: Bu tarih, borç batağından çıkmak isteyenler için son liman olabilir!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri