Gaziantep Sanayisinde 'Kara Şubat': 11 Günde 7 Dev Şirket Konkordato İlan Etti!

Gaziantep ekonomisinin lokomotif şirketlerinde sarsıntı sürüyor. Şubat ayının ilk 11 gününde 7 dev firmanın mahkemeye başvurması, şehirde "neler oluyor?" sorusunu gündeme getirdi.

Gaziantep sanayisinde son yılların en zorlu dönemlerinden biri yaşanıyor. Finansal darboğazı aşamayan köklü firmalar, çareyi mahkeme kapılarında arıyor. Şubat ayının henüz ilk yarısı bile dolmadan 7 ayrı şirketin konkordato sürecine girmesi, şehirdeki ekonomik endişeyi zirveye taşıdı. Listede tekstilden gıdaya, kimyadan ticarete kadar geniş bir yelpazede üretim yapan dev markaların olması dikkat çekiyor.

Gıda ve Tekstil Devleri İçin Kritik Karar

Mahkeme koridorlarından gelen haberlere göre, Gaziantep’in tanınmış markaları için süreç resmileşti. Çilsan Çikolata ve Exim Fresh gıda firmaları hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verilerek alacaklılara karşı koruma kalkanı oluşturuldu. Öte yandan, kentin tekstil ve kimya sektöründeki güçlü temsilcilerinden olan Boyar Tekstil ve Boyar Kimya için de yargı süreci devam ediyor. Bu şirketlerin finansal borçlarını yapılandırarak ayakta kalıp kalamayacağı ise merak konusu.

Oda Yönetimindeki İsim de Listede: Kulisler Hareketli!

Şehirdeki asıl yankı uyandıran detay ise konkordato talep eden isimlerden birinin profili oldu. Sürece giren firmalardan birinin sahibinin, kentin en önemli meslek odalarından birinin yönetiminde yer alması sanayi kulislerini hareketlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri