Gaziantep’te elektrik ve doğalgaz faturaları vatandaşın belini büktü. Eski adı GAZDAŞ olan, yeni adıyla Palmet Enerji tarafından gönderilen son faturalar, kent genelinde büyük tepkiye neden oldu. Gelen faturaları gören vatandaşlar adeta şok yaşadı.
“2 Bin Geliyordu, Şimdi 6 Bin Lira”
Birçok Gaziantepli, geçen ay 2 bin lira civarında gelen doğalgaz faturalarının bu ay 4 bin, 5 bin hatta 6 bin liraya kadar çıktığını belirtiyor. Artışın bu denli yüksek olmasına anlam veremeyen vatandaşlar, “Gözlerimize inanamadık” diyerek tepkilerini dile getiriyor.
“Ödemezsek Gaz Kesilecek” Endişesi
Yüksek faturalar nedeniyle kara kara düşünmeye başlayan vatandaşlar, ödeme yapılamaması halinde doğalgazın kesileceği kaygısını yaşıyor. Elektrik faturalarının da 2 bin liranın altına düşmediğini ifade eden vatandaşlar, aylık gelirlerinin büyük bölümünün faturalara gittiğini söylüyor.
“Hayatımız Fatura Ödemekle Geçiyor”
Gaziantep’te birçok aile, yalnızca elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyebilmek için çalıştıklarını belirterek duruma isyan ediyor. Vatandaşlar, “Bu faturalarla geçinmek imkansız hale geldi. Artık bu gidişata bir dur denmesi gerekiyor” sözleriyle yetkililere çağrıda bulunuyor.